Вујошевић и Радоњић: Најважнија фер атмосфера

Тренери Партизана и Црвене звезде Душко Вујошевић и Дејан Радоњић најавили су данас велику борбу у плеј офу АБА лиге и апеловали на навијаче да серија протекне у фер и спортској атмосфери.

Улог је велики, пошто ће екипа која прође у финале регионалног такмичења изборити пласман у Евролигу наредне сезоне.

"Надам се да најављујемо кошаркашки празник у Београду јер дерби представља део традиције овог града, а традиција је лепота коју треба чувати. Без обзира на то што клубови нису имали исте околности, дошли су у ситуацију да се боре за трофеј", рекао је Вујошенић на конференцији за медије у хотелу "Краун плаза".
Он је рекао да је био у дилеми да ли да дође на заједничку конференцију с обзиром да је заказана уочи састанка Лиге за безбедност на којој ће се одлучити да ли ће противнички навијачи моћи да присуствују утакмицама.

"Звезда је инсистирала на почеку сезоне и тражила да дође до размене карата. Усагласили смо се да 500 навијача гостујућег клуба може да присуствује мечевима. По свим индицијама, чини ми се да ће се од те праксе одустати. Не сматрам да је то коректан гест и он не враћа у нормалу ове сусрете, али сачекаћемо одлуку са састанка за безбедност челника АБА лиге", рекао је Вујошевић и додао да је Звезда благи фаворит с обзиром на резултате ове сезоне и освајање националног Купа и пласман у Топ 16 фазе Евролиге.

"Партизан је своју историју већ исписао, побеђивао је и веће клубове од Црвене звезде и на гостујућим теренима, нећемо се уплашити ако буде пун Пионир њихових навијача. Претити Партизану и тврдити да ће Звезда следеће сезоне сигурно играти Евролигу није пристојно, даћемо све од себе и видећемо какав ће ефекат наш труд имати", рекао је Вујошевић.

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да његова екипа комплетна дочекује почетак покуфиналне серије и да верује да може да победи "изузетно квалитетан тм Партизана"."Први пут се игра на три победе. Партизан је током сезоне успео да формира и комплетира тим и да добром серијом дође до полуфинала АБА лиге. Додатно су се појачали довођењем плејмејлера Акујона. Очекује нас велика борба, спремно и у позитивном амбијенту дочекујемо серију због игара у резултата ове сезоне", рекао је Радоњић.

Он је истакао да је здравствени билтен екипе добар и да су сви играчи фокусирани на први меч против вечитог ривала."Одиграли смо три утакмице ове сезоне, две добили, једну изгубили. Предност домаћег терена значи и верујем да ће нам то бити подстицај да сутра победом отворимо серију", рекао је Радоњић.

Тренери обе екипе сматрају да исходи полуфиналне серије неће утицати на њихов останак на клупи у наставку сезоне.Капитен Црвене звезде Лука Митровић рекао је да црвено-бели имају разлог за оптимизам и да у доброј атмосфери дочекују полуфиналне дуеле са Партизаном."Улог и амбиције су јасни, то је борба за трофеј и учешће у Евролиги што би и нама и њима много значило. Имамо разлога за оптимизам, али не треба гледати на минули рад и спремни смо за изузетно напорну серију", рекао је Митровић.

Велику борбу и тешке утакмице очекује и капитен Партизана Драган Милосављевић."Звезда игра одлично ове сезоне, попуњени су на свим позицијама, док смо ми мало касније комплетирали тим и имали проблема. Морамо да дамо максимум и видећемо докле ће нас то одвести", рекао је Милосављевић и рекао да ће предност домаћег терена  имати велики утицај на исход утакмица.Генерални менаџрер АБА лиге Роман Лисац рекао је да је задовољан нивоом које је то регионално такмичцење остварило за протеклих 14 година.

"Било је пуно 'Неверних Тома' који нису веровали у Лигу. Радостан сам и поносан на ову сезону, увели смо могућност накнадног видео снимка за судије који осим нас има само Евролига. То је добро за клубове и играче и менаџере, а најважније од свега је да се свих 200 утакмица преноси и тиме им дајемо прилику да се рекламирају", рекао је Лисац.

Коментаришући сукоб на релацији ФИБА- АБА лига он је рекао да је у последње време пласирано пуно нетачних информација које не доносе добро кошарци.
"Некоректно је да се то дешава уоци завршнице нашег плеј офа. То је велико оптерећење, за нас није лако све организовати и борити се са 'духовима' са стране. Имаћемо данас састанак са представницима свих клубова лиге и донећемо закључак како ићи напред. Клубови ће одлучити о себи и АБА лиги", поручио је Лисац.

Полуфиналне серје између Црвене звезде и Партизана и Будућности и Цедевите почињу сутра и играју се на три победе по систему 2-2-1.Прва утакмица између Црвене звезде и  Партизана почиње сутра у 21 сат у хали Пионир.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести