За медаље у Рију награде веће до 20 одсто

Председник Владе Србије Александар Вучић и министар омладине и спорта Вања Удовичић примили су данас женску одбојкашку репрезентацију, кајакаше, кајакашице и веслаче,

који су на недавно завршеним првенствима Европе и света освојили медаље и пожелели им пуно успеха наредне године на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру."Ми смо поносни вас јер сте представљали насу земљу на најбољи могући начин. Идуће године су Олимпијске игре у Рију и очкујемо још већи успех. Оно сто можемо да обећамо је да ћемо наше обавезе да измиримо на време и да ту неће бити кашњења", рекао је Вучић.

Пријему су присуствовале одбојкашице, бронзане на управо завршеном Европском првенству у Белгији и Холандији, кајакаши и кајакашице, који су освојили сребрне и бронзане медаље на Светском првенству у Италији и веслачи, освајачи бронзане медаље на Светском првенству у Француској.

"Србија ће увек да вас дочека како треба и да награди ваш труд" истакао је премијер и најавио повећање награде до 20 одсто за све који освоје медаље у Рију."Ви сте прославили Србију, верујемо у вас, бодрићемо вас и убудуће. Реците шта вам је потребно, имамо новца у трезору и да вас наградимо да живите пристојно", обећао је Вучић.

Удовичић је рекао да му је велика част што долази испред Министарства које представља овако успешне спортисте."Први пут се дешава да Савез добија новац у августу и да није било кашњења са припремама. На вама је још веће бреме да освојите још више медаља и у будућности будете бољи", рекао је Удовичић.

Капитен одбојкашица Србије Маја Огњеновић захвалила се премијеру и Влади на подршци и пријему који су уприличили због успеха на ЕП."Хвала што верујете у нас и омогућавате нам најбоље услове за припреме. Обећавамо да ћемо дати све од себе и из Рија се вратити са још једном медаљом", додала је Огњеновић, којој се придружио веслач Милош Васић и у име ВСС и партнера Ненада Беђика обећао медаљу на ОИ.

Испред кајакаша присутнима се обратио Марко Новаковић."Спортска година била је дуга, посебно када је предолимпијска зна да буде тешка. Одличја која нису била златна сијају као таква и биће још вреднија у наредном периоду", поручио је он.На крају пријема спортисти су премијеру уручили поклоне - лопту и дрес одбојкашке репрезентације Србије, мајицу кајакаша и макету веслача.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести