Загорчић: Темпирамо форму за Лигу Европе

ЗЛАТИБОР: После два кишна и прохладна дана, јуче су на Златибору владали готово идеални услови за рад на тренинзима фудбалера Војводине.Знају црвено-бели да немају много времена за припреме

 и да морају до у танчине да слушају шефа стручног штаба Златомира Загорчића и његове сараднике Золтана Сабоа, Горана Шаулу, Бориса Нађа, као и кондиционе тренере Александра Јанковића и Горана Башића. Атмосфера на тренинзима је изузетна, а дисциплина на високом нивоу.

- Чинимо све како бисмо максимално припремљени дочекали први такмичарски сусрет у квалификацијама за Лигу Европе – рекао је Златомир Загорчић. – Време за припреме је веома кратко и управо због тога ме радује начин на који кандидати за тим тренирају, њихово залагање и изузетна дисциплина. То је једини пут да стигнемо до жељене форме и да будемо прави за прву званичну утакмицу.

У првој тренинг утакмици с ФАП-ом, и поред веома лоших временских прилика, Војводина је победила резултатом 3:0.
- Искрено, нисмо планирали да играмо с тимом из Прибоја, али смо у и том сусрету имали шта да видимо. Истина, било је пропуста, али смо их уочили и радимо на њиховом исправљању. Играли смо с непознатим ривалом на којег смо морали да се адаптирамо и, генерално говорећи, мислим да је тест успео. Веома ми ја битно то да се новајлије што пре привикну на услове тренинга и атмосферу у екипи. Мислим да су на добром путу и можете и сами да посведочите како се уочава напредак у њиховој игри, што ме додатно испуњава задовољством.

Ускоро ће уследити и жреб за прво коло квалификација у Лиги Европе (22. јуна, у Ниону). Прижељкујете ли посебно неког ривала?
- Жреб је лутрија и не размишљам на начин да бих неког волео да добијемо, односно да избегнемо. Биће онако како жреб одреди и ту неминовност мораћемо да прихватимо.

Сигурно би пуно значило то да су на Златибору и Мијат Гаћиновић, Срђан Бабић, Радован Панков и Мирко Иванић. С друге стране, стижу свакодневно вести како би неки од ових младих репрезентативаца могли да бапусте Војводину?
- Морамо да се сналазимо и трудимо се да најквалитетније што можемо радимо с фудбалерима које овде имамо на окупу. Јасно је да би нам пуно значило да су играчи које сте споменули овде, с нама, али то је српски фудбал и то су закони и појаве које у њему владају. Они који највише вреде, одлазе у иностранство, а на нама је да наставимо с даљим радом. Момци раде јако добро и једино нас је пореметила повреда Саше Ћурка. Сви смо уз Салета, желимо му да се што пре опорави и врати на терен.

Сутра играте са екипом Младост из Лучана, члан Јелен Суперллиге?
- Лучанци су веома добар тим, што су и у пролећној полусезони показали. Биће то права контролна утакмица и за њих и за нас. Ми ћемо почети да сужавамо број кандидата за тим, минутажа више неће бити уједначена као у дуелу с ФАП-ом и, практично, већ сада почињемо с дефинисањем екипе која би могла да почне прву такмичарску утакмицу у Европи – најавио је Златомир Загорчић.

Текст и фото: А. Предојевић

Ћурко мора на операцију

Млади, 19-годишњи нападач Војводине Саша Ћурко, пре два дана напустио је припреме Војводине и у Новом Саду урадио снимак магнетном резонанцом повређеног колена. Нажалост, снимак је потврдио  да је реч о кидању предњих укрштених лигамената.

- Клинички преглед наслућивао је да је реч о тешкој повреди, а снимак је то и потврдио – рекао је др Вукосав. – Саша ће сада морати да се припреми за операцију и мислим да ће најкасније у року од десет дана хируршки захват бити урађен у Новом Саду. Пред њим је дугачка пауза, која ће потрајати између шест и осам месеци.
А. П.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести