Зечевић: Прихватам понуду Ћурковића

Кандидат за потпредседника ФК Партизан Жарко Зечевић обратио се новинарима дан пре ванредне Скупштину клуба из Хумске. Он је истакао да подржава кандидатуру Ивана Ћурковића

за новог председника, а у случају да Ћурковић буде изабран, Зечевић ће бити потпредседник.

- Од када сам отишао из клуба пре осам година, био сам уздржан по питању интервјуа. Можда сам се у претходном периоду свега три, четири пута, огласио. Дошао је тренутак да овај пут морам, с обзиром на то да ме је Ћурковић предложио за потпредседника, а ја сам то прихватио. У српском фудбалу постоје само два човека која од мене могу да траже тако нешто. То су Ћурковић и Толе Караyић - рекао је за Б92 Зечевић. - Прихватам предлог да будем потпредседник, јер осећам пуну одговорност за будућност Партизана, али и моралну обавезу, јер сам у Партизан дошао пре 50 година и у њему провео пола века, што као играч Кошаркашког клуба, што као активни функционер у ЈСД и ФК.

Он сматра да ће Скупштина, која ће бити одржана данас, прекретница за клуб из Хумске.
- На прекретници смо и тренутну ситуацију могу да упоредим са оном из 1989. године. Да бисмо се јасно разумели, у питању су две концепције. Прва - која технологију рада третира као правилно понашање у којој управа, администрација и струка самостално раде свој посао, с пуном одговорношћу за резултате, без утицаја на избор играча и тактику.

Друга - где појединци желе ваниститиуционално да воде Партизан и одлучују о свему. Конкретно мислим на фамилију Недић која се скрива иза имена Ненада Бјековића, легенде и величине Партизана. Знам причу, планирају да Ненад буде, отприлике, три месеца у клубу, а после они да преузму руковођење. С обзиром на то да добро познајем Бјековића и знам о каквом се карактеру ради, у једном тренутку, кад почну да му се мешају у посао и девалвирају његов рад, он ће се изнервирати, отићи и препустити га њима на управљање.
Зечевић је наставио да износи своје виђење ситуације:

- Све је учињено да се Љубиши Тумбаковићу на бруталан начин оспори стручност и то из разлога да би могло да се одлучује без стручног надзора. Тумбаковић је учинио праву ствар, повукао се да се не би каљало његово име и углед. После елиминације из квалификација за Лигу шампиона од БАТЕ Борисова, Новак Недић је нашао за сходно да уђе у свлачионицу, одмах после утакмице, критикује тренера и нареди да (Немања) Петровић и Фабрисио више не играју. Ако Зоран Милинковић има снаге да призна то - можете и њега да питате.

Треће, после пораза од Аугсбурга, Новак Недић је као генерални секретар Владе Србије, упао с групом људи у просторије клуба, ту где сам ја некада седео, рекавши да је с навијачима и истерао све напоље. Наложио је Управном одбору да се у поноћ састане и сви колективно да поднесу оставке. Слушао сам приче, било је и раније сукоба у Партизану, када су на једној страни били генерали и пуковници, али овако нешто никада у историји клуба није било. Ако неко мисли да је то нормално, онда стварно не знам шта сам радио 50 година у клубу. После тих догађаја, почиње процес чији смо сведоци и данас - додао је Жарко Зечевић

(Б92)

Дискриминаторни однос

Истакао је Жарко Зечевић и следеће:
- У децембру сам био присутан договору када је Зоран Поповић поднео оставку, а главни гласноговорници да се Ћурковић кандидује за председника Радне групе били су отац и син Војислав и Новак Недић. У животу нисам чуо толико хвалопсева на рачун Ћурковића. Увидевши, међутим, да ће Радна група радити устављеном технологијом рада, Војкан Недић је поднео оставку у Радној групи и одмах потом почиње организован напад на институције клуба, чиме се ствара дискриминаторни однос према појединцима.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести