Жеља виши ранг у години јубилеја

Поново, после три године, рукометна грозница је завладала Жабљем. Рукометаши ОРК ЖСК-а чврсто држе прву позицију прволигашког севера,

а на добром су путу да први пут у историји клуба пригрле пехар намењен победнику Купа Војводине.

Да ли је прво место у Првој лиги - север и крајњи циљ ове такмичарске сезоне, у години када клуб слави шест деценија од постројања, питали смо директора клуба Бориса Страживука.

- До лидерске позиције на полусезони стигли смо захваљујући томе што смо највише показали у односу на конкуренцију. По многима, имамо добре играче, уклопљене у складну целину, који су то потврдили на терену. Наше амбиције су највише, сада се много тога поклопило да закорачимо у виши ранг - Б Суперлигу. И организацијски и инфраструктурно смо спремни за то, поготово да не будемо само епизодисти међу суперлигашима - рекао је Страживук.

Да ли је било тешко стићи до лидерске позиције и задржати је?
- Још пре почетка сезоне многи су нас видели на првој позицији, што нас  није оптерећивало. Ишли смо корак по корак, желећи да уз искусне играче, Абаyића, Смољана, Грујичића, Козомору, Кнежевића и Боснића, стасавају наши перспективни рукометаши, Марко Трнинић, Огњен Регодић, Милан Бороја и Петар Зекоња. И новајлије су се одлично уклопиле у тим попут Александра Николића, Петра Чутуре, Мирослава Марјановића. Добро играмо у лиги која одавно није била по квалитету уједначенија. Наш задатак је да сачувамо челну позицију.

Које екипе би вам могле стати на путу до циља?
- У уједначеној лиги тешко је било кога издвојити, јер буквално одлучују нијансе, неки добар потез, један гол. Ту су другопласирано Јединство из Новог Бечеја, Банатски Карловац, врло квалитетна екипа Црвене звезде из Мокрина, Кикинда и увек неугодна Инђија - сматра директор Босрис Страживук.

Иза добрих резултата ЖСК-а стоји и квалитетан рад управе клуба, с чиме се слаже и председник Јово Баварчић.
- Код нас се тачно зна ко шта ради и које су му ингеренције. Први оперативац Страживук одлично руководи организацијом клуба, у чему има велику помоћ од тренера Предрага Топића, Зорана Боснића, Златана Смољана и Уроша Бојанића – рекао је Баварчић.

Према његовим речима, нема ништа лепше него када се клуб помиње у позитивном контексту, а још лепше када се бираним речима прича о млађим категоријама.
- Заиста смо се озбиљно посветили раду с најмлађим. Ако нисмо најбројнији по броју екипа у систему такмичења РСВ, онда смо међу водећима. Поред прве екипе, имамо и другу, потом три селекције дечака, као и једну девојчица. Занимљиво је то да су се све три селекције пласирале у Суперлигу Војводине за млађе категорије. То је последица систематског и преданог рада. Наш основни задатак је да и даље анимирамо жабаљску децу и да им омогућимо што квалитетније тренере – јасан је Јово Баварчић.

Ј. Галић

Пехар Купа Војводине императив

Жабаљког прволигаша у четвртак очекује финале Купа Војводине, које ће играти први пут у историји клуба?
- Већ смо направили велики искорак ове такмичарске сезоне. Самим тим што смо елиминисали А и Б суперлигаше Југовић и Динамо остварили смо подвиг. Што смо желели - то смо и остварили. Имали смо несебичну подршку наших навијача, који су испунили трибине до последњег места. То је слика која нас охрабрује и даје нам снагу да будемо још бољи. Само играње у финалу Купа је велики успех, а када бисмо подигли победнички пехар нико не би био срећнији од нас, јер би то био леп поклон за 60. рођендан. То не би био само успех ОРК ЖСК-а , него жабаљског спорта уопште. Зато у финале са Јединством из Новог Бечеја улазимо као фаворити, то је предочено и играчима и тренерима. Оваку шансу не смемо испустити - категоричан је Баварчић
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести