ЖЕНСКА СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ „Голубице” у високом лету  

Спартак – Пожаревац  8:0 (2:0)
с
Фото: Дневник/ М Митровић

По топлом времену, у веома нугодном термину у 13 сати, у улози домаћина у Кањижи, Суботичанке нису имале тежак задатак против Пожаревљанки. Голубице су играле на половини гошћи, које су се браниле и само у неколико наврата успеле да пређу на половину домаћина.

Изабранице тренера Бориса Арсића су стварале доста прилика пред голом Пожаревљанки, па су на крају високо узлетеле укњиживши убедљиву победу, која је могла бити и са двоцифреним резултатом, да није било толико промашаја, али и одбрана голманке гошћи Сандре Милојевић.

Њену мрежу начела је у 23.минуту Сара Павловић, убацивши лопту у мрежу са седам метара на одличну асистенцију Присциле Окиере. Више прилика нису искористиле Окијера, Никол Ангелина Хикс и Тијана Филиповић. За те промашаје искупила се у 38.минуту Тијана Филиповић  снажним пројектилом са 20 метара погодивши неодбрањиво под пречку. Два минута касније Виолета Словић је на додавање Тијане Матић нашла се сама пред голом, али је шутирала поред десне стативе.

Послве више промашаја Никол Ангелина Хикс је у 64.минуту за 3:0 мету погодила на асистенцију Тијане Филиповић.. Освежење у редове Суботичанки и ефикаснију завршницу унеле су измене. Алина Бака у 75.минуту после корнера добро се снашла и главом послала лопту у небрањени део мреже, а још једним поготком заокружила је победу у 88.минуту.

Фото и текст:  М. Митровић КАЊИЖА: Стадион Потисја, гледалаца 50. Судија: Ј. Полић (Београд). Стрелци: Павловић у 23, Филиповић у 37. и 85, Хикс у 64, Бака у 75. и 88, Словић у 81 и Гоја у 84. минуту.

СПАРТАК: Костић - , Вајда 7, Словић 8, Фрајтовић 7, Плеулер 7, Илић 7, Филиповић 8, Хикс 7 (Бака 8), Окијере 7 (Кричак 7), Павловић 8, Митић 7 (Гоја 8).

ПОЖАРЕВАЦ: Милојевић 6,  Милосављевић 5, Јенић 5 (Јовкић -), Ђулејић 6, Иванишевић 6, Милиновић 6, Вукашиновић 6, Гангољ 5, Вуковић 6, Чутура 5, Теодосијевић 5.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести