Жеравица и Дивац на прагу Куће славних

Кошаркашка Кућа славних у Спрингфилду објавила је списак кандидата за 2017. годину, међу којима су нека велика имена српске и југословенске кошарке.

 У Масачусетсу је пре неколико дана обележен 125. рођендан кошарке, па је том приликом и направљен ужи избор играча који ће бити примљени у Кућу славних.

Међу онима који се налазе пред промоцијом су и Владе Дивац, Тони Кукоч и Дино Рађа, чланови југословенске репрезентације с краја прошлог века, као и легендарни српски тренер Ранко Жеравица. Интересантно је да су они били кандидати и прошле године, када су у Кућу славних примљени Ален Ајверсон, Шакил О’Нил, Шерил Свупс, Камберленд Поузи, Јао Минг, Том Изо, Џон Меклендон, Џери Рејнздорф и Дерел Геретсон.

Конференција поводом избора биће организована 18. фебруара следеће године током НБА Ол-стар викенда у Њу Орлеансу, док ће резултати бити познат у понедељак, 3. априла 2017. године.Комплетан списак овогодишњих номинација за Кућу славних изгледа овако: Тал Броди, Џеки Шазалон, Владе Дивац, Никос Галис, Семен Калипски, Владимир Кондрашин, Тони Кукоч, Маркос Леите, Алдо Осола, Амаури Пасос, Дино Рађа, Мануел Саинс, Того Соареш и Ранко Жеравица.
 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести