Зимоњић: Циљ је јасан - желимо трофеј у Дејвис купу

Нови селектор тениске репрезентације Србије Ненад Зимоњић изјавио је данас да је циљ за ову сезону јасан - освајање трофеја у Дејвис купу.

"Желим да поново освојимо "салатару". Верујем да у најјачем саставу можемо сваког да победимо, без обзира на подлогу и да ли играмо код куће или у гостима. Наравно, најважније је да играчи буду здрави. Имамо одличну атмосферу тиму, дуго година смо заједно и даћемо све од себе", рекао је Зимоњић за сајт Тениског савеза Србије.

Један од најбољих дубл играча на планети, члан тима Србије који је освојио Дејвис куп 2010. године, други пут у каријери биће играч-селектор.

"Играћу и даље на АТП туру, ако буде потребно у неким мечевима одиграћу дубл за репрезентацију. Уосталом, зато сам и прихватио функцију играч-селектор. Биће тешко у неким ситуацијама, али ћу свакако радити оно што је најбоље за тим. Претходно искуство када сам био селектор на екипном такмичењу у Диселдорфу више пута ће ми сигурно пуно помоћи. Драго ми је да имам подршку и поверење свих, имам и пуно искуства што ће бити од великог значаја за наше даље успехе".

Зимоњић је открио и шири списак играча на које рачуна, као и део стручног штаба.

"Имаћу двојицу тренера у репрезентацији, Душана Вемића и Јована Савића, који ће бити од велике помоћи како бисмо све ускладили. Репрезентацију ћемо чинити: Ђоковић, Троицки, Лајовић, Типсаревић, Крајиновић и ја. На ширем списку су Ђере, Тепавац, Милојевић, Зекић, Крстин, Кецмановић и Бозољац. Састав ће зависити од тренутне форме, резултата, подлоге, као и распореда турнира који играчи имају", закључио је Зимоњић, који ће на клупи Србије дебитовати против Русије од 3. до 5. фебруара у Нишу.
 

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести