Злато Душану Сарићу

Већ првог дана Европског првенства у самбу (самозаштита без оружја), које се до недеље одржава у Новом Саду, засијала је златна медаља на грудима српског репрезентативца из Зрењанинца

Душана Сарића. Ништа мање не сија ни сребрна медаља Нишлијке Монике Симић, као и бронзане медаље Анита Сакал (44 килограма) и Тее Тинтор (68 килограма). Сва четири српска представника остварила су одличне резултате.

Сјајни фајтер Душан Сарић до злата је дошао у категорији до 75 килограма пошто је у финалу победио Грузијца Тристана Масарелишвилија. Без обзира на то што је резултат на крају био нерешен (1:1), победа је припала нашем самбисти пошто је последњи дошао до бода, натеравши противника на две казне пасивности. Претходно, Сарић је био слободан у првом колу, потом је елиминисао Јермена Хитаријана и Белоруса Апанашева.

- Пресрећан сам и задовољан. После Балканијаде ово је за мене прво велико такмичење. Више сам се опробао у yуду, али чини ми се да ми самбо више лежи јер овде сам боље сачувао резултат. Знао сам да је Грузијац физички јачи па сам ишао на тактику, што се испоставило као пресудно - рекао је Душан, који још нема 18 година.

Моника Симић стигла је до сребра у категорији до 56 килограма, а у одлучујућој борби од ње је била боља Светлана Рајкова. Рускиња је већ после само два минута решила победника меча. Иако није стигла до злата, Моника је остварила одличан резултат. Претходно је славила над Грузијком Абаидзе и Белорускињом Јарц.

- Ово је моје прво велико такмичење, велико искуство и одмах освојена медаља. Изузетно сам задовољна резултатом, који је дошао после вредног и преданог рада. У неку руку очекивала сам добар резултат. Захвалила бих свом клубу у Нишу и селектору Николи Милошевићу.

Такмичење се наставља данас, од 10 часова, финала су предвиђена од 18. И сутра, последњег дана шампионата, квалификације су у 10 часова, а финала од 16, док је церемонија затварања у 17 часова. Улаз је бесплатан.

Ј. Галић

 

Свилар отворио шампионат

Шампионат је отворио члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар, а присутнима се обратио и први човек европске самбо федерације Сергеј Јелисијев. Председник Самбо савеза Србије Славко Обадов уручио је плакете Граду Новом Саду, АП Војводини, заслужним појединцима и спонзорима.

Музичко-спортски перформанс извели су Љубиша Ковачевић и Кирил Акимов, као и Плеј денс.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести