Зоран Шћепановић нови председник Заједнице суперлигаша

Заједница суперлигаша најзад је изабрала новог председника. Први човек ФК Војводина Зоран Шћепановић добио је мандат на основу гласова половине чланова скупштине

и на овој функцији наследиће Звездана Терзића, који је поднео оставку након промене клупских боја и пресељења са Старе Карабурме на Маракану.

Шћепановић је добио подршку Црвене звезде, Војводине, Спартака, ОФК Београд,  Радничког из Крагујевца и Ниша, Рада и Напретка, док су представници Чукаричког били уздржани.

Кандидат за ову функцију био је и челник Јагодине Горан Милановић, који је пре седнице важио и за фаворита. Почетак састанка наговестио је буру, јер је Милановић напустио салу уз негодовање и констатцаију  да на овакав начин не вреди радити, да се много тога променило преко ноћи…  Његовим стопама кренули су и предстваници Партизана, Доњег Срема, Вождовца и Борца, док се у Старој Пазови нису појавили представници Новог Пазара и Младости (Лучани).

Очигледно поделе у нашем фудбалу су баш дубоке, по тврдила је то скупштина Заједнице.

- Желим да будем неко ко ће ујединити све клубове. Заиста не видим да међу нама има толико разлика. Напротив! Све те разлике које постоје могу само да допринесу да се боље разумемо. Сви клубови имају идентичне потребе и проблеме, које заједнички треба да решавамо, наравно, уз помоћ кровне организације, а то је ФСС - истакао је након избора Шћепановић.

Предигра изборне скупштине и њен ток у којем се обезбедио климав кворум нису амбијетн који обећава боље дане фудбалу.

- Имам коректан однос са свим колегама, Војводина је пријатељски расположена према свим клубовима. На терену смо љути ривали, а после пријатељи који треба да се помажу. Очекује нас пуно посла. Треба да побољшамо односе између свих клубова, јер су нам потребе исте. Немам намеру да будем ретроградна и рушилачка снага. Дешавања на скупштини не доживљавам као наше јединство. Хајде да се променимо мало на боље - поручио је Шћепановић.

З. Рангелов

 

Заједница и такмичење

Да ФСС неће седети скрштених руку потврдио је председник Томислав Караyић који је одавно незадовољан радом, односима и понашањем клубова и њихове организације. Идеја о одузимању ингеренција над такмичењем Заједници можда постане опет актуелна.

- Ако то буде одлука ФШ мораћемо да се повинујемо, али не видим разлога да се тако нешто догоди - сматра Шћепановић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести