Звезда после драме испустила победу против Галатасараја

Кошаркаши Црвене звезде изгубили су вечерас у Истанбулу од екипе домаћег Галатасараја после два продужетка са 110:103 (22:16, 23:24, 9:23, 28:19 - 28:21), у утакмици 6. кола Д групе Евролиге.

Изабраници Дејана Радоњића пропустили су велику прилику да четвртом победом направе крупан корак ка пласману у Топ 16 фазу.

У изванредној утакмици црвено-бели су били на путу да реше сусрет већ након 40 минута игре, али је славље спречио српски интернационалац у екипи домаћина Зоран Ерцег тројком две секунде пре звука сирене, скоро са пола терена.Претходно су Београђани фуриозном игром у трећој четвртини просто нокаутирали домаћина, имали и десет поена вишка (57:47), па је све је говорило да им успех неће измаћи.

Маркус Вилијамс је сјајно дириговао игром црвено-белих, Галатасарај је с напором покушавао да дође до преокрета и када се очекивао крај сусрета Ерцег га је невероватном тројком увео у продужетак.Уследила чак два у којима црвено-бели нису успели да задрже присебност и нађу пут до заслуженог тријумфа.Имали су шансе, херојски су се борили, али се чини да су кола кренула низбрдо када је због пет личних грешака терен морао да напусти сјајни Никола Калинић нешто више од два и по минута пре краја.

Галатасарај је успео да уз помоћ среће после дивовске борбе, много узбуђења и неизвесности, избори трећу победу, колико има и Црвена звезда.У екипи домаћина бриљирали су Ерцег са 32 и Карлос Аројо са 26 поена, док су у редовима одличног тима Црвене звезде најбољи били Лука Митровић са 30, Бобан Марјановић са 23 и Калинић са 21.

Вилијамс је постигао осам поена, али је имао 17 асистенција и оборио рекорд Евролиге на једном мечу.У 7. колу Д групе Црвена звезда наредне недеље дочекује литвански Нептунас.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести