Звезда: Са гнушањем одбацујемо инсинуације "Федербета"

Фудбалски клуб Црвена звезда саопстио је данас да са гнушањем одбацује инсинуације које је Међунардона непрофитна организација "Федербет" емитовала на друштвеним мрежама

о томе како је пријатељски меч са руским Волгаром 3:3 на Кипру сумњив због наводног пада квоте на 3+ у једној руској кладионици.

"Срамотно је и потпуно неосновано да се наш клуб доводи у негативан контекст, без иједног валидног аргумента, а изгледа само са циљем да се дискредитује. Поменута организација која жели да се представи као озбиљна и која се бави врло осетљивим послом као што су нелегалне радње у фудбалу дозвољава себи да износи инсинуације по принципу "заиста чудно"", истиче се у саопштењу српског шампиона.

Како се наводи, текст почињу питањем "Шта ви мислите?", што је класична одлика таблоидизације неке информације, како би унапред навели оне који читају да мисле у контексту у коме они то желе, да би неоснован напад завршили констатацијом "Ми не дајемо никакве тврдње, наравно".

"Потпуно је непрофесионално и неодговорно од организације која се поставља као борац за интегритет фудбала јер га управо тиме нарушава. Због свега наведеног желимо да позовемо и српске медије да не наседају на овакве провокације пласиране од ко зна кога и дају простор злурадим и неаргументованим објавама организације која претендује да ради озбиљан посао. Уједно ово је једино и последње обраћање ФК Црвена звезда на ову тему", поручују из Љутице Богдана 1.

Федербет: Сумњив пад квоте на мечу Звезда-Волгар
Међународна непрофитна организација "Федербет", чије се седиште налази у Белгији и која надгледа спорне детаље у клађењима на светском нивоу, објавила је да је сумњив меч између Црвене звезде и руског Волгара 3:3.

Меч који је одигран на Кипру завршен је резултатом, а Звезда је водила 3.1 до 87. минута.

Како се наводи, сумњив је пад квоте за 3+ у једној руској кладионици, који је при резултату 0:0, са 1,96 пао на 1,27.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести