Краду из домаћинстава од кобасица до јастука

Ажурирано пре 5 дана 23 часа

БАШАИД: Учестале крађе у домаћинствима у Башаиду, Банатском Великом Селу и другим севернобанатским насељима, у којима лопови односе све што им падне под руку,

а што је изазвало забринутост житеља, повод је да ће се актуелном безбедносном ситуацијом на северу Баната, са посебним освртом на насеља у околини Кикинде, на данашњем заседању у МЗ “Башаид” бавити чланови Одбора за безбдност Скупштине АП Војводине.

Лопови краду кобасице, шунке, кокошке и месо из замрзивача, али и другу робу. Драган Гурјић из Башаида жали се дам у је недавно украдено око 50 килограма разних кљчева и алата, а да је његова кућа за четири године опљачкана двадесетак пута и да су му лопови до сада однели робу у вредности око 4.000 евра. Крадљивци су из његовог домаћинства однели све што је од бакра, казан, косилицу, месингане пумпе, акумулаторе од трактора, каблове, бицикл и разне алате, а нешто од украденог после неколико дана је пронашао да се продаје на бувљаку.

Из куће и дворишта 90-годишње Милене Грујић крадљивци су у више наврата однели јастуке, славине, алат, казан за ракију, месо из замрзивача. Њен син Јован који живи у Новом Саду често обилази и води бригу о домаћинству у Башаиду не зна како да крадљивцима стане на пут, који су у више наврата из трактора извадили гориво, однели тракторске делове, кључеве, грађевинска колица, акумулаторе и друго.

Из домаћинства Вељка Чолака  из пушнице лопови су овог пута однели сланине и пршут, колико су могли понети, па је нешто и стало, а у три наврата лане су односили по седам-осам кокошака. Добро су се омрсили из пушнице Слободана Васковића из Банатског Великог Села одневши 120 килограма кобасица које је он сушио за пет породица  нешто роловане пилетине, али срећом уз кобасице нису биле шунке и сланина.

М. Мр.

 

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Молимо читаоце Дневника да се приликом писања коментара придржавају правописних правила. Строго је забрањено лажно представљање, тј. остављање лажнх података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити објављени. Редакција Дневника има право да не одобри коментаре који су увредљиви, који позивају на расну и етничку мржњу и не доприносе нормалној комуникацији између читалаца овог портала.

Коментари