Људи и куће нису били угрожени

Ажурирано пре 1 недеља 3 дана

БАЧКА ПАЛАНКА: У среду око 21.30 чувари Парка природе „Тиквара“ у Бачкој Паланци, у оквиру истоимене општинске Установе за спорт и рекреацију, дојавили су надлежним

полицијским органима  да се појавила ватра на неколико места у овом заштићеном простору, који захвата око 550 хектара.

Горело је на самом рубу града према заливном језеру, а у подножју насипа према Дунаву. Прве куће од овог мочварног дела где је горела трска и ниско растиње удаљене су само пар стотина метара, па је сасвим јасно зашто су се поједини становници овог дела вароши узбудили. Наиме, у, ипак, безбедној удаљености налази се и једна продавница боја и лакова, а све спекулације о угрожености града демантовала је брза интервенција бачкопаланачке професионалне ватрогасне јединице.

Као и сваки догађај чији је главни актер ватра, а неки овдашњи љубитељи природе тврде, „ничим реалним изазвана“ тако је и овај произвео разне приче, али права и званична истина о пожару на око два хектара заштићеног добра знаће се по окончању истраге, која је у току. Оно што је најбитније, кажу надлежни, људи и куће не само да нису страдали него нису ни били угрожени.

М. Сy
 

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени. Молимо читаоце Дневника да се приликом писања коментара придржавају правописних правила. Строго је забрањено лажно представљање, тј. остављање лажнх података у пољима за слање коментара. Коментари који су написани великим словима неће бити објављени. Редакција Дневника има право да не одобри коментаре који су увредљиви, који позивају на расну и етничку мржњу и не доприносе нормалној комуникацији између читалаца овог портала.

Коментари