НИКОЛА ЈОКИЋ разбио Минесоту ДОВЕО ДЕНВЕР ДО ИЗЈЕДНАЧЕЊА У СЕРИЈИ

Кођаркаши Денвер нагетса победили су Минесота Тимбервулфсе 115:107 на тешком гостовању и изједначили резултат у плеј-оф серији на 2:2, а нову магичну партију приказао је српски кошаркаш Никола Јокић.
1
Фото: Youtube Printscreen

Актуелни шампион НБА лиге још једном је показао да може да игра најбоље када је најтеже и када га сви отпишу. После дуела у Колораду и две победе Минесоте, мало ко је веровао да Јокић и другови могу у два наврата да зауставе невероватног Едвардса и врате егал у ову серију. Ипак, управо то се и догодило.

Никола Јокић је само у четвртој деоници убацио 16 поена, а укупно 35 поена, уз 7 скокова и 7 асистенција.

На другој страни, најефикаснији је био Ентони Едвардс са 44 поена.

Фуриозно је Минесота ушла у овај дуел, а најрасположенији за игру био је Ентони Едвардс. Човек који је преузео одговорност за пораз у прошлом мечу био је решен да надокнади пропуштено. Тако је у само 4 минута везао 9 поена, без промашаја, а Денвер није успевао да прати његов, и ритам целог противничког тима. Тако, после 15:9, тренер Нагетса Мајк Мелоун одмах тражи тајм-аут како би смирио своје кошаркаше и смањио тензију због "наелектрисане" атмосфере створене у Таргет Центру у Минеаполису.

Испоставило се да се још једном показало зашто је Мелоун један од најбољих тренера данашњице.

Никола Јокић је од овог момента заиграо као у трансу, а прикључио му се и Реџи Џексон са две постигнуте тројке. Колико су Нагетси били доминантни види се по томе што Вулфси нису следећих пет минута постигли кош из игре. Са друге стране, Денвер прави серију од 7:0 и на крају прве четвртине води 29:24.

У другу деоницу Денвер је ушао решен да дође до осетније разлике, а после поена Холидеја и Џамала Мареја гости праве серију од 12:2 и Денвер одлази на великих 41:26. Ипак, није се Минесота предала. Мало по мало Едвардс и другови су подигли ниво игре.

А, Јокић, који је током првог полувремена убацио 19 поена, је био тај који је држао Нагетсе у игри. А најлепши потез је извео пред сма крај када је закуцао преко Едвардса.

На само тридесетак секунди до краја полувремена, после тројке Едвардса, домаћи тим прилази на само -7.

Али, Денвер враћа тројку, па у само 2 секунде везује нових пет поена. Прво је Јокић украо лопту и додао до Портера Џуниора, који закуцава, а онда Мареј на својој половини, на секунд до краја, краде лопту, шутира и погађа за три поена са звуком сирене.

На старту треће деонице, Минесота погађа три везане торјке у само два минута, па Мајк Мелоун тражи нови тајм-аут. Као и у првом делу, Нагетси одбијају налет ривала и долазе до 78:63, највише захваљујући Ерону Гордону који је уовом периоду био незаустављив. У овом делу, велики проблем за госте биле су и четири личне грешке НИколе Јокића због којих је морао на клупу.

У поседњу четвртину Јокић је ушао са четири личне, одлично се чувао и носио свој тим. Минесота је одмах кренула у јуриш на вођство ривала, Уз доста муке, домаћ долазе до "само" -10, 98:88, али Кристијан Браун одговара тројком и поново доноси +13.

Од тог момента било је јасно ко је победник. Минесота је стигла тек толико да умањи пораз, али то је било све. Денвер је победио два меча у гостима и сада је у серији 2:2.

 

Дневник, Телеграф

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести