ТРКАЧКИ ЈУБИЛЕЈ НА КЕЈУ: 15. Ноћни маратон у Новом Саду одржаће се 22. јуна, пријаве отворене

Атлетско-рекреативни клуб „Фрушка гора” из Новог Сада 22. јуна организује јубиларни 15. Ноћни маратон на добро познатом месту, Сунчаном кеју, код фудбалског игралишта ФК Индекс.
с
Фото: Весна Раичевић

Ово је прва трка тог типа у Србији и региону, а овај спортски клуб је управо познат по својим пионирским пројектима.

Манифестација у програму има више трка: маратон 42,2 км, полумаратон 21,1 км, минимаратон 6 км, нордијско ходање 7 км и виртуални Ноћни маратон (истрчан на било ком делу планете). Пријаве су отворене и трају до понедељка 17. јуна 2024. до 15.59 сати, искључиво преко портала трка.рс.

– Први Ноћни маратон је одржан 2010. са, за данашње појмове, скромним бројем тркача. Од тада је растао, не само у броју тркача, него и у стандардима које смо уводили на тркама. У многим сегментима смо били пионири и због тога често налетали на критике, да би већ догодине те новине усвајале и друге трке у земљи – истакли су из АРК „Фрушка гора“, који је основан 2008. године с циљем да популаризује рекреативно трчање.

Фото: Весна Раичевић

После гласања у анкети која је била објављена на друштвеним мрежама за маскоту овогодишњег, јубиларног издања, изабран је – комарац.

– Иако је нама свака трка јубиларна, ова је посебна и зато имамо неодољиву жељу да је посветимо нашем сталном, али не тако драгом посетиоцу, комарцу. А Дунав, поред ког стаза наше трке пролази, је одувек био омиљено место окупљања многих генерација, како људи, тако и већ ових горе споменутих комараца. Зато у вашим календарима убележите први викенд лета године 2024. као време идеално да ноћу по Новосадском кеју протрчите, неки брже, а неки спорије и продефилујете у инат комарцима, намазани разним репелентима, чисто да их нервирате што не могу крви да вам се напију. Видимо се 22. јуна на старту 15. Ноћног, једног и јединственог – поручили су из АРК „Фрушка гора”.

Право да учествују на свим тркама имају пунолетна лица, док малолетна не могу да учествују у маратону, а за минимаратон или полумаратон морају да имају писмену сагласност родитеља, старатеља или овлашћеног тренера.

Фото: Весна Раичевић

О Атлетско-рекреативном клубу „Фрушка Гора”

Као клуб који се стално развија, циљ нам је да кроз наше активности дамо прилику грађанима различитих узраста, да се пронађу у активном бављењу спортом. У нашем случају то су базични спортови, трчање, пливање, планинарење.

Осим овог пројекта, већ тринаест година за редом организујемо заједничке тренинге на Кеју, на Ђачком игралишту, под називом „Трчите са нама“, који се одржавају сваког уторка и четвртка са почетком у 20 часова. Ови тренинзи су отвореног карактера, потпуно бесплатни и то за све грађане Новог Сада. Заједничким тренинзима желимо да промовишемо трчање као активност која развија тело и дух и која повезује људе на јединствен начин, а најважнији циљ је да трчање представимо као здраву активност за све људе, без обзира на тренутну форму, брзину, узраст или способност.

Клуб организује и чувени Рециклажни маратон, који је прошле године одржан 11. пут, па и Отворено првенство Фрушке горе у планинском трчању, које је, такође, доживело 11. издање. С обзиром на то да је све већи број трка у Србији, „Арковци” се увек труде да понуде нешто другачије.

EUR/RSD 117.0746
Најновије вести