ВЕЛИКИ УСПЕХ СРПСКИХ БОКСЕРА Јован Николић првак Европе, Симићу и Велетићу сребрне медаље

БЕОГРАД: Млади српски боксер Јован Николић освојио је титулу првака Европе, пошто је вечерас у финалу шампионата у Београду, у категорији до 71 кг, савладао Грузијца Ешкерхана Мадијева 4:1.
Танјуг/Владимир Шпорчић
Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић

Николић је ношен подршком са трибина у хали "Александар Николић" преокретом у трећој рунди донео прво злато мушком тиму Србије на шампионату.

Растко Симић, у категорији до 80 кг, освојио је сребрну медаљу, након што је у финалу изгубио од Хрвата Габријела Веочића (5:0).

Сребро је освојио и Душан Велетић, у категорији +92 кг, који је у финалу поражен од Шпанца Ајубе Гадфе Дриси Ел Аисауија прекидом у другој рунди.


Николић: Најтежи меч у животу, победио сам и ривала и повреду

„Било је доста тешко, ово ми је био најтежи меч у животу. Велика борба до златне медаље коју сам успео да освојим”, рекао је српски боксер Јован Николић после освајања титуле шампиона Европе.

Николић је у финалу категорије до 71 кг, савладао Грузијца Ешкерхана Мадијева 4:1.

"Успео сам да се изборим и са повредом десне шаке. Пресрећан сам и ово ми много значи. Биће ми потребно још времена да се слегну утисци", истакао је Николић.


Српски мушки тим на овом шампионату освојио је и шест бронзи - Раде Јоксимовић, Омер Аметовић, Алмир Мемић, Вахид Абасов, Вељко Ражнатовић и Садам Магомедов.

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести