ШОКАНТАН ПОРАЗ НАЈБОЉЕГ НА СВЕТУ Ђоковић заустављен у трећем колу

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изгубио је од Чилеанца Алехандра Табила са 2:0, по сетовима 6:2, 6:3, у трећем колу мастерса у Риму. На тај начин, освајач 24 гренд слем титуле наставио је са веома лошом формом од почетка године, у којој још увек не зна за титулу.
Novak Djokovic/Fonet/AP
Фото: Фонет/АП/Новак Ђоковић

Од самог старта дуела било је евидентно да Србин није у правом ритму. Ређале су се грешке, како форхендом, тако и бекхендом, а ни сервис није служио шестоструког шампиона турнира. И тако је Табило дошао до лагодних 6:2, мада се после тога чинило да би Ђоковић могао да појача. Није се десило. И када би званично најбољи спортиста света конструисао поене на прави начин, фалио је завршни ударац и лоптица би углавном завршавала у ауту или врху мреже. Стекао је Табило брејк предности у другом сету, а потом још једном одузео сервис ривалу, после још једног непрепознатљивог гема за Ђоковића. Низ грешака из форхенда и бекхенда, а онда и дупла сервис грешка, којом је заокружено слабо издање у "вечном граду".

Раније истог дана, други српски тенисер, Миомир Кецмановић, изгубио је после драме од Бразилца Тијага Монтеира са 6:2, 4:6, 7:6 (6).  Једини преостали српски представник је Хамад Међедовић, који сутра игра против Данила Медведева.

Не знам да ли је ударац флашицом имао утицај, урадићу тестове

Да будем искрен, не знам да ли је инцидент са флашицом утицао, морам да проверим. Имао сам баш лаган тренинг у суботу, нисам осећао ништа, али нисам се ни осећао исто", рекао је најбољи тенисер света Новак Ђоковић после пораза од Чилеанца Алехандра Табила у трећем колу Мастерса у Риму (6:3, 6:2).

"Данас, под великим стресом, било је баш лоше, не у смислу бола, већ у смислу равнотеже. Није било координације. Био сам потпуно другачији играч од оног од пре две вечери. Не знам, можда је имало утицај. Мораћу да урадим медицинске тестове да видим шта се дешава", рекао је Ђоковић на конференцији за медије.

Ђоковић је поновио да је ситуација са флашицом дефинитивно била несрећан случај, али да је после свега извесно да ипак није све у реду.

На питање како види своје шансе у Паризу, Ђоковић је био кратак.

"Да бих имао икакве шансе да победим на Ролан Гаросу морало би све да буде боље", поручио је Ђоковић.

В. М. П.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести