НОВОСАЂАНИ ПОЛОЖИЛИ ИСПИТ "Пао" рекорд АБА 2 лиге

Но­ви Сад је по­стао ре­кор­дер АБА 2 ли­ге, по­што је, пре­ма зва­нич­ним ин­фор­ма­ци­ја­ма, су­сре­ту ко­шар­ка­ша Вој­во­ди­не и Спар­та­ка при­су­ство­ва­ло 6.000 љу­ди.
АБА лига (Д. Стјепановић)
Фото: АБА лига (Д. Стјепановић)

 Из ре­ги­о­нал­ног так­ми­че­ња об­ја­ви­ли су да ни­ка­да до са­да то­ли­ко по­се­ти­ла­ца ни­је би­ло на јед­ној утак­ми­ци дру­го­ра­зред­ног пр­вен­ства, на ко­јој су Но­во­са­ђа­ни у ве­ли­кој са­ли Спен­са по­ку­ша­ли да пру­же по­др­шку свом ти­му. Упр­кос то­ме, еки­па Ми­ло­ша Иса­ков-Ко­ва­че­ви­ћа ни­је ус­пе­ла да над­и­гра го­сте, по­што су Су­бо­ти­ча­ни до­шли до пред­но­сти од 74:73 пред ре­ванш у “Ду­до­вој шу­ми”.

До­га­ђа­ју су при­су­ство­ва­ле и број­не ле­ген­де, по­пут про­сла­вље­ног тре­не­ра Ду­шка Ву­јо­ше­ви­ћа и не­ка­да­шњег ре­пре­зен­та­тив­ца Ју­го­сла­ви­је Жар­ка Па­спа­ља.

Под­се­ти­мо, са­мо ће шам­пи­он АБА 2 ли­ге игра­ти у нај­ви­шем ран­гу ре­ги­о­нал­ног так­ми­че­ња и у ње­га ће се пла­си­ра­ти ди­рект­но. Онај ко у два ду­е­ла бу­де имао укуп­но бо­љу кош раз­ли­ку, до­ћи ће и до тро­фе­ја на Ја­дра­ну. Окр­шај у Су­бо­ти­ци на про­гра­му је у че­твр­так 16. ма­ја од 19 ча­со­ва и не­ма сум­ње да ће и за ту утак­ми­цу ин­те­ре­со­ва­ње да бу­де ве­ли­ко. “Ду­до­ва шу­ма” при­ма ви­ше од 3.000 љу­ди, што је број­ка ко­јој би по­за­ви­де­ли и мно­ги аба­ли­га­ши.

В. М. П.

EUR/RSD 117.0746
Најновије вести