БЕОГРАД НА КОРАК ОД АТЛЕТСКОГ ВЕЛИКОГ ПОДВИГА: Национални стадион и кандидатура за Европско првенство 2030.

Делегација Српског атлетског савеза (САС) коју су чинили Предраг Момировић, Јован Кантар, Александра Радета и Катарина Стевановић, у уторак су у Лозани, у канцеларијама Европске атлетике презентовали кандитатуру Београда за Европско првенство на отвореном 2030. годинe.
atletika
Фото: Српски атлетски савез

Поред тога, САС је истакао амбициозне планове за изградњу националног атлетског стадиона. Овај стадион ће бити не само импресиван спортски објекат већ и симбол развоја атлетике у Србији.

Предраг Момировић, директор Локалног организационог комитета, нагласио је да је Београд већ показао способност да успешно организује велике атлетске догађаје, те да је време да се тај успех пренесе и на отворени терен.

Након најбоље организованог Европског првенства у дворани 2017. године и Светског првенства у дворани 2022, као и Европског првенства у кросу 2013. и Светског првенства у кросу 2024, време је да се Београд покаже и као домаћин првенства на отвореном и да наша земља добије велелепни центар краљице спортова.

Фото: Српски атлетски савез

Уз подршку председника Републике Србије, Александра Вучића, града Београда и Министарства спорта, Београд се нада да ће постати домаћин још једног незаборавног атлетског догађаја, остављајући неизбрисив траг у историји овог спорта.

Поред Србије кандидоване земље су још и Швајцарска, Белгија, Финска и Шведска.

Током 2025. године Европска атлетика донеће одлуку о домаћину Европског првенства на отвореном 2030. године.

EUR/RSD 117.0746
Најновије вести