(ФОТО, ВИДЕО) ДРУГИ СУСРЕТ ФИНАЛА ПЛЕЈ-ОФА Б СУПЕРЛИГЕ ЗА РУКОМЕТАШЕ: Кикинда изједначила, мајсторица одлучује о елитлигашу

У другој утакмици финала плеј-офа, односно доигравања за улазак у Суперлигу, рукометаши Кикинде Гриндекс успели су да, у као око пуној својој хали СЦ Језеро, изборе мајсторицу, односно да победе Колубару.
с
Фото: Дневник

Изабраници Владимира Цвијана су славили 22:19 (8:11). 

У првом мечу финала Колубара је славила у Лазаревцу голом разлике 27:26. 

Мајсторица се игра у четвртак 9. маја, у Лазаревцу. Поражени из тог дуела, имаће још једну шансу да се пласира у Суперлигу,али је пут доста дужи. Најпре ће морати у баражу да победи поражену екипу из другог финала "исток-запад", из сусрета Рудар Костолац - Гоч Меркур, а потом са шестопласираним екипом из плеј-аут Суперлиге разигравати за место у највишем рангу такмичења.

Још једном смо били у прилици да присуствујемо неизвесној и узбудљивој утакмици, а колико су ове екипе уједначене говори податак да су у основном делу првенства оба меча завршена истим нерешеним резултатом, 27:27.

Фото: Дневник

Меч у СЦ Језеро био је као пресликан из Лазаревца, само сада су екипе замениле улоге. Рукометаши Колубаре су водили од почетка сусрета, а Кикинђани су били ти који су стизали заостатак. Прво вођство остварили су у 48. минуту (16:15), а девет минута касније и три гола (20:17) где добрим делом заслуге припадају голману Славку Мишкову,који је имао неколико сјајних интервенција. 

Када је Саво Бошковић постигао 22. гол за Кикинду свима у хали је било јасно д ће одлука пасти у трећој утакмици.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести