МИОМИР КЕЦМАНОВИЋ ИМАО МЕЧ ЛОПТУ, па изгубио од Ћијага Монтеира на турниру у Риму

Миомир Кецмановић није успео да се пласира у осмину финала Мастерса у Риму, пошто је изгубио од Ћијага Монтеира после три сета.
s
Фото: Tanjug (AP Photo/Alessandra Tarantino)

После два сата и 39 минута игре, Миомир је изгубио 2:6, 6:4, 6:7, имао је и меч лопту у тај-брејку при резултату 6:5, али је није искористио и убрзо је стигла казна Бразилца, 106. играча, који успео да победи тренутно 58. тенисера света.

Кецмановић је одмах у првом гему могао да одузме сервир ривалу, имао је за то три прилике, али ниједну није искористио, па је Бразилац успео да узем почетни гем. Након тога, све до петог гема оба играча су била сигурна на свој сервис, а онда је први поклекао Миомир и Монтеиро је повео 3:2. Везао је три гема и до краја сета још једном је успео направи брејк и рутински добио први део игра са 6:2 после 38 минута игре.

Оно што није урадио у првом, јесте у другом. Одмах је српски играч направио брејк, за који ће се касније испоставити да је био кључан у овом сету. Ту предност Миомир је сачувао до краја сета и дошао до изједначења - 6:4.

У трећем сету видели смо по један брејк на обе стране, што је резултовало да ће тај-брејк одлучити путника у осмину финала. Кецмановић је први имао меч лопту, али се Бразилац извукао и продужио дуел. Освојио је три наредна поена и обезбедио себи осмину финала.

(Дневник/Б92)

EUR/RSD 117.0746
Најновије вести