ПОЧИЊЕ ФИНАЛНА СЕРИЈА ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ ЗА ВАТЕРПОЛИСТКИЊЕ: Воша јури четврту круну

Финална серија првенства Србије за ватерполисткиње стартује у суботу, а састају се стари ривали Црвена звезда и Војводина.
s
Фото: Ф. Бакић

Овога пута Београђанке, имају предност домаћег терена, јер су стартовале са првог места у лигашком делу такмичења, а Војводина са другог. Титулу бране Новосађанке жељне да се окруне четврти пут заредом. С друге стране Звезда жели да прекине серију Воше и коначно дође до титуле.

- Четврту сезону улазимо у финале првенства Србије, иза нас су четири освојена купа у низу. Надамо се да ћемо четврти пут завршити са дуплом круном, тачније да ћемо освојити и четврту титулу у низу. Неће нам бити лако да то и остваримо, јер имамо неколико повређених играчица већ дуже време, тако да ни овога пута нећемо бити комплетни. Свима нам је велика да освојимо четврту титулу и да тиме заокружимо један циклус што је и био план. С друге стране можда ће ово бити и опроштајна серија за ову екипу, јер је могуће да у будућности нећемо наступати више у овом саставу - казала је Слађана Дрезгић тренер Војводине.

Она је истакла да је најважнија управо та прва утакмица и потпуно је неважно да ли се игра у гостима или код куће.

- До сада смо ми увек имали предност домаћег терена, јер смо стартовали с прве позиције. Увек сам говорила да је прва утакмица најважнија, ако то добијемо сада, онда ће нам, наравно, жеља бити да посао завршимо у Новом Саду пред домаћом публиком. Ако не буде тако, остаје нам борба у трећој утакмици за титулу. Надам се да до тога неће доћи, због девојака и мене и свега што смо до сада урадиле за клуб. Сматрам да смо до сада много урадиле и да смо увек достојанствено представљале наш клуб, па је жеља да и сада с успехом завршимо сезону. Поготово је жеља још већа јер атмосфера у клубу према женској екипи није најсјајнија. Додуше, имамо подрушку дела управе и Скупштине, као и града Новог Сада који нас је препознао као победнице. Али, сматрам да заслужујемо бољи статус од неких других структура - закључила је Дрезгићева.

Прва утакмица на програму је у суботу од 17.45 у Београду, друга се игра у среду у Новом Саду, а евентуална мајсторица би се играла следећег викенда у Београду.

Г. Маленовић

Распоред

Субота

Мајсторица полуфинала Супер лиге 1 – 4 за ватерполисте

Црвена звезда – Раднички (20.15)

Финале првенства Србије за ватерполисткиње

Црвена звезда – Војводина (17.45)

Утакмица за пето место за ватерполисткиње

Спартак – Сента (19)

Недеља

Утакмица за треће место за ватерполисткиње

Палилула – Таш (17.45)

Утакмица за седмо место за ватерполисткиње

Партизан – Сингидунум (21.15)

EUR/RSD 117.0746
Најновије вести