Србији недостаје 90.000 мајстора

Назад на вест
Коментари
Nebojša
22.09.2019 • 11:31
Zato sro su svi mediji prepuni prica i poziva i objasnjavanja a i nasa NZS o tomekako treba u inostranstvo da se ide. A uskoro ce nam iz Bangladesa voziti gradske autobuse, majstori nam vec rade iz egzoticnih zemalja. Neki dan je proslavljan potpis NZS koja salje 4500 ljudi u Sloveniju.
I tako svaki dan. Nema medija koji to ne radi, umesto da se propagira ostanak u Srbiji sve se ovo radi kako bi se nezaposlenost svela ispod 10% sto realno nema smisla.
Drzava ne daje ni dinara ako povucete nekoga sa NZS. Evo ja cu da primim coveka preko 55 godina i zvao NZS i kazu ne mozete da dobijete nista ni dotaciju ni povlasticu. Ni dinar. Plus svake godine zbog ne adekvatne politike ima nas sve manje. Recimo Novi Sad za zadnjih 7 godina nije izgradio ni kedan jedini vrtic a 80% budzeta grada se trosi na plate a 17% samo na ivesticije. To odslikava nesposbnost i nemar i ove podatke su oni objavili zvanicno.
Kao posleducu katastrofalne nesposobnosti lokalnih zvanicnika ali i drugih visih funkcionera imamo situaciju da predsednik drzave ide svuda i za sve moguce pa i da se izvinjava umesto Babica. A snena nema nigde. Logika bi bila da je Vucic smenio Babica a ne da ide on da se izvinjava. Posledica je zbog svega da NEMAMO VISE RADNE SNAGE NI OD KOROVA. Svi bi na drzavne jasle gde su mnogo vece plate nego u privatnom sektoru koji ne moze da da vece plate. A plus drzava dopusta uvoz polovne opreme i prodaju na crno, banke pocetnicima ne daju kredite cak ni uz ponudjenu hipoteku pa je propast i rasulo blizu ako se ne okrene sve za 180 stepeni.
Славиша
22.09.2019 • 12:54
Ускоро ће недостајати радника свих профила и занимања,јер се овде води тотално неразумна политика,када се ради о запошљавању радника.Наиме о чему се ради,рецимо конкретно имам податке,о запошљавању радника у ЕПС-у,раднике запошљавању преко неких агенција,питај Бога ко је власник истих,где су плате далеко мање него да су директно ангажовани од самог ЕПС-а,значи да неко дебело зарађује на тим радницима,да не кажем скида кајмак,зашто?Даље,запошљавају раднике на уговоре по 6-7 година их тако држе,где радници једноставно нису у могућности,рецимо да заснују породице,да подижу стамбене и друге кредите,јер никад нису сигурни,када могу да им прекину уговоре.Зато млади напустају ову земљу и одлазе,тражећи какву такву сигурност,јер док се овде ствари не промену,прође им младост у ишчекивању.
Kaljevic Struganik
14.11.2019 • 11:55
Ako cemo posteno ko ne bi otisao da radi isti posao za tri puta vecu platu taj je lud.
Остави коментар
1 + 10 =
Реши овај једноставан математички проблем и упиши резултат. Нпр. за 1+3, упиши 4.
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести