Бајден Афроамериканцима: Ако гласате за Трампа, нисте црни

Назад на вест
Коментари
Vito Raski
23.05.2020 • 13:36
Ako odlucite da glasate za mene ili za Trampa onda niste crni - kaze gospodin Bajden. Znaci li ovo njegovo upozorenje, ako sam dobro razumeo, ili ako je, u krajnjem slucaju, dobar prevod, da za ljude crne boje, nemaju nikakve sanse da biraju ili se oslone na bilo koga od njih dvojice, jer u kontekstu ovakve izjave gospodina Bajdena, nema bitne razlike, koga ce OPOMENUTI narod, izabrati za "svog" vladara. Uostalom, moglo bi se postaviti pitanje sigurnosti naroda crne puti, da li su uopste bili ikada slobodni i sigurni u bilo koju americku vlast, kad se uzme u obzir da su, moglo bi se komotno reci, imali vise problema u vreme "legalno" izabranog, njihovog coveka Obame, koji je bio "slobodan" da odlucuje o sudbinama njegovih saplemenika, koji su se, na samom pocetku njegovog izbora, radovali kao mala deca, plakali i u neverici pomisljali da je dosao konacni kraj njihovim vekovnim patnjama, te konacnom oslobodjenju od retorickih izjava i proklamovanja kako je to lenj neradni narod, naucen samo malverzacijama i kriminogenim postupcima. Na njihovu zalost, vecma su bili izlozeni "prevaspitanjima" dok je na celu SAD bio njihov saplemenik, od novijih prehodnika u hijerarhiji SAMO DVE PARTIJSKE GRUPACIJE, koje se desetlecima smenjuju na vlasti.
No, imajuci u vidu Bajdenovu izjavu, moje malenkosti misljenje je: DA CE CRNCI POSTATI BELI, TEK ONDA, AKO VLAST PREUZME OCRNJENI COVEK U VASCELOM SVETU, I NJEGOVA PREPOZNATLJIVA STRANKA, PO OGLASAVANJU KAO "mirotvoracka", U SVEMOCNOJ RAZORNOJ MOCI, ORGANIZACIJA. Sto znaci da ce tek onda, ako ovaj beli covek sa njegovom ocrnjem strankom, dodje na pijedestal, pod njihovom vlascu, upotrebe razno raznih vrsta, zabranjene, po medjunarodnim konvencijama, oruzja, pa i hemijskih otrova, zaista biti, ovaj svet, doveden na ivicu opstanka. Uostalom, zar o tome ne govore sva, u ranijim vremenima, desavanja koja su, ne samo ojadili vec i doveli do ivice istrebljenja mnoge narode, sto je prouzrokovalo na desetine hiljada, pa i milione, nesrecnika koji lutaju svetom, ne bi li nasli utociste koliko toliko, za humanijim zivotom?
Mnogo je majki, sestara, brace i oceva zaplakalo za svojim najrodjenijim, rodbinom, prijateljima, komsijama i ne znanim sapatnicima, od strane "milosrdnih andjela" i kakvih sve, rogobatnih, naziva, nije bilo u njihovim smrtonosnim pohodima, pocev od razaranja Hirosime i Nagasakija, Vijetnama, i da ne nabrajam, jer, od Drugog svetskog rata, nisu ni prestajali da upotrebom sile, primoravaju narode na saginjanje glave u pokornosti, koja se na kraju pretvarala u HRABRO USPRAVLJANJE I CEZNJOM KA SLOBODI.
Imajuci sve ovo u vidu, a narodi, ma koji da su, NE ZABORAVLJAJU njihove "dobrote", pa i ova izjava pretendenta na presto, u poslednjim vremenima, najomrazenijih drzava, izuzev poslednjih nekoliko godina vladavine Trampa, koji NIJE UPOTREBIO SILU NA NI JEDAN NAROD, a koji je, bas zbog toga, omrazen od strane "demokrata" koji su vojnom silom uspostavljali "demokratiju" sirom sveta, njegovim upozorenjem ljudima crne boje, da ce postati beli, samo u slucaju da on, Bajden, sa svojom, do crnila, garavom strankom, osvoji vlast. Mislim da je, moja malenkost, iznela, ne samo licna, vec i mnogih dobromislecih ljudi, razmisljanja o ljudima koji zagovaraju "mir" u ratnohuskackim pohodima, prvenstveno na male i osiromasene narode, jer im je to jedini nacin da pokazu svoju "hrabrost", u odnosu na one koji su malcice nadmocniji od njih, bar sto se tice savremenog naoruzanja. Da oprostite, na kraju moram da zakljucim, jednom nasom izrekom, da i zec dize onu stvar na sirotinju.
Остави коментар
14 + 2 =
Реши овај једноставан математички проблем и упиши резултат. Нпр. за 1+3, упиши 4.
EUR/RSD 117.1643
Најновије вести