Гојковић за доношење новог Закона о култури

Назад на вест
Коментари
bojazljiva sumnja
08.08.2021 • 23:30
Izmedju ostalog, u clanku pise da je gospodja Gojkovic rekla da u oblasti kulture Srbija ima zakone koji "ne odgovaraju ni vremenu ni drzavi". Pitam se, da li imam pravo na licno misljenje povodom ove njene izjave, jer mi se cini, ako imam sumnje u svoje sumnje, mogu li da sumnjam i u njene sumnjive izjave? Jer kako objasniti njenu konstataciju da se drzava promenila i da moraju i zakoni - ali o kulturi, u kulturi i oko kulture - da se menjaju? Potkopava me neka bojazan o ovakvoj izjavi.
bojazljiva sumnja
08.08.2021 • 23:37
Imajuci u vidu, u poslednje vreme, izjave stranih "dusebriznika" u vezi nase drzave, njenog statusa po pitanju uclanjenja u NU (nemacku uniju), cini mi se da me sve podseca na neka davna vremena, kada je Srbija morala da se brani onako kako zna i ume, mada su ta vremena daleko iza nas, ali su nam ostali, sto je veoma bitno, stari dokazani "prijatelkji" koji su zagovarali, pa im je to vecito na umu, da Srbija ne treba da postoji kao drzava SRPSKOG NARODA, vec, po njihovom dubokom ubedjenju.
bojazljiva sumnja
08.08.2021 • 23:53
Naseljena drugim narodima, sto su i pokusali, ne samo da od Srbije stvore drzavu iseljenika sa azijskih i africkih proetora, vec im je namera bila, sto sam davnasnjih dana, u svom komentaru, rekao, da ceolom Balkanu izmene, ne samo geopoliticku vec i krvnu sliku, sto se pokazalo tacno, migracionim kretanjima naroda sa pomenutih prostora. Zasto sve ovo govorim a u kontekstu izjave gospodje Gojkovic? Naime, okupacijom Kosova i Metohije, i ako se javno ne oglasavaju nas drzavne instance.
bojazljiva sumnja
09.08.2021 • 00:00
Tako da su ovo vremena u kojima treba da vodimo strogo racuna sta, kako i zasto menjamo pojedine zakone, koji se ticu, ne samo nase kulture, vec i svih uzusa koji nas cine drzavotvornim narodom, u drzavi Srbiji, koja je osnovana na krvlju nasih predaka. Ovo je samo primedba, jer se radi na tome da se izbrisu sva kulturno istorijska dobra na tamosnjim prostorima, da bi se stvorila kultura naroda koji je nasom dobrom voljom i domacinskim postupcima, a pre svega empatijama prema siptarskom narodu.
bojazljiva sumnja
09.08.2021 • 00:09
I ne samo prema njima vec i prema svim drzavicama stvorenim na tlu bivse nam zajednicarske drzave, a koje pre toga nisu ni postojale ili su, ti narodi, bili kao plemena pod okriljem drugih drzava, sada nam zahvaljuju izrekom koja nam se toliko puta ponavljala kroz nasu istoriju - ti njih hlebom, oni tebe kamenom. Eto, to je bojazan moje malenkosti, da ne podpadne nasa vladajuca garnitura, pod uticajem, veoma nam znanih "dusebriznika i dobrocinitelja" koji nam podilaze pod kozu.
Остави коментар
10 + 3 =
Реши овај једноставан математички проблем и упиши резултат. Нпр. за 1+3, упиши 4.
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести