И у Катедрали миса поводом 500 година пада Београда

Назад на вест
Коментари
Nerazumno razu…
29.08.2021 • 01:23
I u Katredali misa povodom 500 godina pada Beograda - da li su mi mozdane vijuge toliko oslabile da ovakav naslov i slavlje povodom PADA Beograda, shvatam na pogresan nacin, ili je ovo greska u naslovu, te nisam u mogucnosti da razlucim, u ovim vremenima pomucenosti, sta je sta, ko je ko, zasto je ovako ili onako, po cemu se pamte istorijski dogadjaji u nekoj drzavi? Mnogo pitanja - malo odgovora. Postavljam pitanja sebi, ali bih bio zadovoljan da mi neko odgovori?
Nerazumno razu…
29.08.2021 • 01:53
Jer su me kroz svoje skromno skolovanje ucili da se slave OSLOBODJENJA I POBEDE nad neprijateljem, a porazi su se samo pominjali, da se nebi smo uljuljkivali (po obicaju) i tako zaboravljali ta nesalvna vremena.
Ne znam, mozda me pogresna intuicija navodi da slutim, da ove posete turskog predsednika Erdogana, Bih i Crnoj Gori, ne znace njihov povratak na Balkan, imajuci u vidu njegovu izjavu "da su u obavezi da vode racuna o ovim prostorima, radi mira". Kazem, ali ne mora da sam u pravu.
Nerazumno razu…
29.08.2021 • 02:06
Ali mi sva ova svetska komesanja, govore da buducnost sveta ne ide u pravcu onoga kako nam, svaki bogovetni dan, cantraju iznad glava, kako bi smo utuvili njihovu "zabrinutost" o svetskoj buducnosti, kada se svet zabavio velikim jadima. poput kovid virusa, te, u nekim drzavama, nasilnim putem vakcinisanja, a onima malo tolerantnijim ponudama u novcanim ili na neki drugi nacin, upodobljenim satisfakcijama. Na zalost, naroda u svetu, sve mi neki novi, do sada nepoznati "mirisi", govore suprotno.
Nerazumno razu…
29.08.2021 • 02:17
Sto bi neki rekli, a nisu porekli, moze da bidne, ali ne mora da znaci.
Ipak nikada nije na ustrb, da budemo oprezni, bar u ovim prevrtljivim vremenima, kad se nikom ne moze verovati, a prijetelja malo ili nikako. Gotovo ni za lecka.Sve se svodi da se nesto novo i nepoznato izrodi, a da velikasi - prokleto im carstvo - gladaju da upodobe svaki momenat njihovim nezajazljivim prohtevima. Valjda ce i narod otvoriti oci, posle njihovih uspavanki i progledati, na vreme. Samo da nas magle ne ometu.
Остави коментар
8 + 11 =
Реши овај једноставан математички проблем и упиши резултат. Нпр. за 1+3, упиши 4.
EUR/RSD 117.1415
Најновије вести