АМСС: Теретна возила на прелазу Шид чекају пет сати

БЕОГРАД: Саобраћај је умереног интензитета и нема ванредних застоја и прекида, наводи Ауто-мото савез Србије у најновијем извештају о стању на путевима, у којем најављује измене у режиму саобраћаја због радова.
granica
Фото: Tanjug (video)

Тако ће од 19. до 20. новембра у периоду од 7 до 17 часова на снази ће бити обустава саобраћаја на делу државног пута између Каменице и Шошанице, а алтернативни путни правац је преко Врњачке бање.

До 22. децембра у периоду од 7.30 до 16.30 часова на деоници Селиште - Зајечар код тунела Стрмен продужава се измена режима саобраћаја због радова на поправци и одржавању осветљења у тунелу. Саобраћај ће се у том периоду одвијати једном саобраћајном траком уз наизменично пропуштање, регулисано привременом саобраћајном сигнализацијом и уз могућу краткотрајну обуставу саобраћаја од 15 до 20 минута.

У току су радови на санацији отцепљења коловоза на државном путу у делу Ариље - Прилике код места Клисура. Радови се изводе у периоду од 7 до 15 часова и у том интервалу саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Након 15 часова саобраћај се одвија нормално.

До 15. децембра у периоду од 8 до 15 часова изводиће се радови на рехабилитацији коловоза на деоници Кучево-Мајданпек, на самом излазу из Кучева. У току извођења радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила.

Од данас од 14 часова измењен је режим саобраћаја на аутопуту Милош Велики, на деоници петља Таково - петља Прељина у тунелу Брђани, а због радова на реконструкцији бетонске коловозне конструкције у левој тунелској цеви. Десна тунелска цев биће отворена за саобраћај. У току извођења радова саобраћај ће се одвијати двосмерно, и то: возна саобраћајна трака - правац петља Таково - петља Прељина - претицајна саобраћајна трака - правац петља Прељина - петља Таково.

Лева тунелска цев тунела Брђани биће затворена за саобраћај. Саобраћај ће бити преусмерен на десну тунелску цев и одвијаће се двосмерно. Планирани завршетак радова је 15. децембар уколико временски услови то дозволе.

Сутра ће се уколико временски услови дозволе у периоду од 7 до 16 часова изводити радови на редовном одржавању на машинском пресвлачењу коловоза на деоници девијација Марадик - чеона наплатна станица Стара Пазова (десна страна), у смеру ка Београду. За време извођења радова за саобраћај ће бити затворена зауставна и возна трака, а саобраћај ће се одвијати претицајном траком.

Од 17. новембра ће бити измењен режим саобраћаја на ауто-путу у зони петље Орловача из правца Ниша ка Новом Саду и Београду, а због радова на асфалтирању споја Моста 13 и прилаза петљи Орловача, као и самог Моста 13. Саобраћај у зони радова после Моста 13 преусмераваће се до после петље Орловача, а затим 150 м након проласка петље Орловача укључиваће се на новоизграђену деоницу аутопута ка Новом Саду. Приликом извођења радова биће затворено скретање ка Петловом Брду, као и скретање за Чачак са ауто-пута из правца Ниша. Планирано је да радови буду завршени за седам дана.

Према информацијама Управе граничне Полиције, на путничким терминалима возила се не задржавају, док на теретним терминалима возила чекају и то на Хоргошу 60 минута, на Градини 240, на Батровцима 120 и на прелазу Шид 300 минута.

EUR/RSD 117.5844
Најновије вести