Аустријски ТВ ОРФ: Србија "рај за вакцине", могу се и бирати

БЕЧ: Аустријска државна телевизија (ОРФ) емитоваће вечерас специјалну репортажу о Србији, у којој представља нашу земљу као "рај за вакцине", земљу успешнију од ЕУ по питању вакцинације.
televizija pixabay
Фото: pixabay.com

У емисији „Светски журнал“ (Weltjournal), на ОРФ 2, како је најављено, у репортажи из Србије биће представљен процес вакцинације.

У најави емисије на сајту ОРФ се Србија представља као земља, која је после Велике Британије, најуспешнија у Европи по вакцинацији.

“Србија је после Велике Британије, земља у Европи, у којој је већина људи вакцинисана против корона вируса. Укупно 1,3 милиона од скоро седам милиона становника примило је најмање једну дозу, а више од 800.000 и другу дозу. Та земља на Балкану није чланица ЕУ, нити може приближно економски да се мери са већином земаља Уније, али је Србија у кампањи вакцинације знатно бржа и ушпеснија од ЕУ“, констатује ОРФ.

Београд се, објашњава ОРФ, ослањао на широк спектар вакцина, а доступне су америчке, руске, британске, као и кинеске вакцине, које се могу слободно изабрати као „на менију“.

„Чак и странци, који немају пребивалиште у Србији, могу онлајн да се пријаве за вакцинацију и уколико постоји слободан капацитет, биће им одређен термин за пријем вакцине“, додаје ОРФ.

ОРФ указује да је неколико Аустријанаца већ успело да закаже термин за вакцинацију на лицу места.

Репортер ОРФ прати у својој причу једну жену од Беча до Београда која долази ради вакцинације.

EUR/RSD 117.5736
Најновије вести