Будући матурант с бронзаним одличјем

Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш

 и помоћница за образовање Биљана Кашерић, угостили су сомборског гимназијалца Андреја Кукурузара, његову мајку Веру Мијатовић-Кукурузар и директора сомборске гимназије „Вељко Петровић” др Ладислава Фекетеа.

На Међународној хемијској олимпијади, одржаној од 23. до 31. јула у Тбилисију у Грузији, Андреј Кукурузар – будући матурант – освојио је бронзану медаљу, у конкуренцији од 260 средњошколаца из 67 земаља света.У свом говору, покрајински секретар Њилаш, између осталог, напоменуо је:
- Андреј је пример какве успешне, паметне, вредне и квалитетне ученике имамо на нашим просторима – рекао је покрајински секретар Михаљ Њилаш. - Његов таленат за природне науке, љубав према хемији и пожртвовани рад донели су му ову изузетну медаљу.

Нису само гимназија и град Сомбор поноси на њега, већ и ми у Покрајинском секретаријату за образовање. На овој међународној олимпијади, екипа Србије имала је четири члана, а Андреј је био најмлађи члан екипе. Сви су постигли изузетне резултате, а захваљујући Андреју – медаља је стигла и у Војводину.

Како је истакнуто на састанку, Секретаријат за образовање и убудуће ће на престижним међународним такмичењима подржавати талентоване ученике попут Андреја који се већ спрема за следеће светско такмичење на Филипинима 2017.

Е. Д.
 

EUR/RSD 118.5465
Најновије вести