Двојезичка настава наредни корак

Делегација Француског института у Србији, предвођена директором Жан-Батистом Кизеном, саветником за сарадњу и културне активности у Амбасади Републике Француске у Београду,

посетила је Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице и с потпредседником Покрајинске владе и покрајинским секретаром Михаљом Њилашем и његовим сарадницима разговарала о остваривање сарадње у области образовања, првенствено у погледу двојезичке наставе.

Највише се разговарало о лекторима који већ трећу годину помажу наставницима француског језика у основним школама у Новом Саду, приликом рада с децом и ученицима. Рад лектора обезбеђује Француски институт у Србији, с тим што трошкове његовог рада покрива Покрајински секретаријат за образовање. Зато је све више деце која уче француски језик, као и ученика који уписују француско-српска двојезичка одељења.

Како је истакнуто, новим Правилником о двојезичној настави предвиђа се стручно усавршавање наставника који изводе двојезичку наставу у областима методике и јачања језичких компетенција. У току су разговори с директорком Карловачке гимназије о оснивању центра за обуку и стручно усавршавање наставника који изводе двојезичку наставу.

EUR/RSD 118.5465
Најновије вести