И на улазу и на излазу из Србије код Хоргоша велике колоне

ХОРГОШ: Гужве на граничним прелазима широм земље настављају се и овог викенда, а само у протекла 24 часа гранични прелаз Хоргош прешло је укупно 30.000 путника.
Gužva na prelazu Horgoš Foto: Tanjug/video
Фото: Гужва на прелазу Хоргош Фото: Танјуг/видео

На улазу и излазу из наше земље на Хоргошу се чека у просеку два сата, а томе треба да се дода и чекање са стране Мађарске. Нешто мање колоне су на прелазу Келебија.

На граничном прелазу Хоргош, са Мађарском на улазу у Србију, отворено је шест трака за путничке аутомобиле. На истом прелазу је на излазу из земље колона путничких аутомобиле дуга неколико километара.

Због летних распуста и годишњих одмора повећан је прој путника који путују ка југу на море и који се враћају у земље Европске уније где раде и живе.

"Долазим из Турске и враћам се у Енглеску. Синоћ сам кренуо на пут и на излазу из Србије чекам око два сата”, рекао је један од путника из Турске који чека да пређе у Мађарску.

Из Турске исто путује и Мехмет са породицом који каже да чека око три сата да пређе границу. Путује за Немачку где ради и живи.

Само током викенда продужено је радно време граничног прелаза Бачки Виногради до 22 и Бајмок до 24 часа.

Чекање на прелазима од 30 минута до три сата

Према информацијама Управе граничне полиције у 13.15 часова, на Хоргош, на излазу, задржавање за путничка моторна возила је 120, а на улазу 60 минута, као и на Келебији на излазу.

На прелазу Бачки Виногради, на излазу, задржавање за путничка моторна возила је 60 минута, на Градини, на улазу 30, а на излазу 60 минута, саопштили су Путеви Србије.

На Прешеву, на излазу, возила чекају 60, а на улазу 70 минута, док се на прелазу Гостун, на излазу, чека 30 минута, као и на Јабуци и на Шпиљани, на улазу.

На Батровцима, на улазу, задржавање за путничка моторна возила је 90 минута, а на излазу 180 минута, на Шид, и на улазу и на излазу 60 минута, док се у Сремској Рачи, на улазу чека 30 минута.

На осталим граничним прелазима нема дужих задржавања за све категорије возила.

На наплатној станици Врбас, на наплати, из правца Београда, задржавање возила је 15 минута. На осталим наплатним станицама на аутопутевима у Републици Србији нема задржавања возила.

На ауто- путу Е-75, радови на појачаном одржавању моста преко Јужне Мораве (Моравски мост), до 1. септмбра.

За саобраћај затворена зауставна трака из смера Лесковца ка Нишу, саобраћај се одвија возном и претицајном траком.

Ауто-пут Е-70, у зони петље Сремска Митровица, радови на замени заштитне жичане ограде у путном појасу до 10. августа, у току светлог дела дана, за саобраћај затворена зауставна трака у дужини од 400 м.

Ауто-пут Е-75, од петље Појате до петље Параћин, радови на појачаном одржавању пута до 15. септембра. За саобраћај затворена коловозна трака у смеру ка Београду и саобраћај се одвија двосмерно у супротној коловозној траци, ка Нишу.

Бачки Брег -Сомбор са обилазницом око Сомбора, радови на рехабилитацији пута до 31. августа од 7 до 16 часова уз наизменично пропуштање возила.

Вршац - Ватин, радови на рехабилитацији пута, до 31. августа у току светлог дела дана, уз наизменично пропуштање возила.

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести