Катастар коначно поново ради у пуном капацитету

БЕОГРАД: Све службе за катастар непокретности у Србији ће од данас поново радити у пуном капацитету, након сајбер напада који се догодио 14. јуна, потврђено је Тан‌југу у Републичком геодетском заводу.
kompjuter mis
Фото: pixabay.com

У претходном периоду обављена је потпуна безбедносна провера целокупног ИТ система, који обухвата више од 3.500 рачунара, 450 сервера и три петабајта података.

У циљу повећања безбедности и као врста антикоруптивне мере, сва комуникација са РГЗ обављаће се у писаној форми, како би било могуће пратити комуникацију.

Грађанима је на располагању 28 дигиталних сервиса, који су потпуно бесплатни и могућност предавања документације на жалтерима служби за катастар у заказаним терминима.

Све информације усменим путем грађани могу добити од оператера Инфо центра на број телефона 011/63-55-600, објављено је на сајту РГЗ.

РГЗ је био мета сајбер напада из иностранства, а нападнута је национална инфраструктура геопросторних података, која се према Уједињеним нацијама, сматра темељом суверенитета једне државе.

EUR/RSD 117.2771
Најновије вести