Ковид болница у Батајници примила прве пацијенте, Лончар обишао запослене

БЕОГРАД: Министар здравља у Влади Србије Златибор Лонцар обишао је вечерас запослене у новој ковид болници у Батајници.
bolnica
Фото: Tanjug/pixabay.com

Он се том приликом уверио како тече пријем првих пацијената оболелих од ковида у овој здравственој установи, која је после свега четири месеца грађевинских радова почела с радом.

У разговору с др Татјаном Аџић, руководиоцем ове болнице и др Небојшом Лађевићем, директором анестезије КЦС, Лончар је информисан да дијагностика, која подразумева рендген, ултразвук и скенер функционише без проблема, да је успостављено редовно и квалитетно снабдевање лековима и санитетским материјалом, али и храном и потрошном робом, те да ништа од наведеног не недостаје.

Лончар је изразио задовољство чињеницом да грејање добро ради, те да све службе једног овако комплексног здравственог објекта од првог дана добро функционису.

Очекује се да у болници у Батајници прве вечери буде примљено бар 50 пацијената.

Раније данас, др Татјана Аџић Вукићевић апеловала је на грађане да не долазе самостално у болницу, већ да се јаве у пријемно-тријажне центре и ковид амбуланте где ће лекари проценити да ли су за кућно лечење или хоспитализацију, како се не би правиле гужве.

Болница има 930 места и то 680 полуинтензивне и 250 интензивне неге и у њој ће бити девет великих одељења са по 30-40 кревета, а примаће пацијенте са средње тешком и тешком клиничком сликом.

EUR/RSD 117.5780
Најновије вести