Никола Гашпарић победник на регионалном такмичењу из социологије

НОВИ САД: Никола Гашпарић, ученик Гимназије “Бранко Радичевић” из Старе Пазове победник је Регионалног такмичења средњошколаца из Социологије на тему “Култура и савремени изазови”, које је у суботу одржано на Филозофском факултету у Новом Саду.
takmi
Фото: Privatna arhiva

На једном од четири регионална надметања (преостала три одржана су или ће се одржати у Београду, Нишу и  Косовској Митровици) учествовало је тринаесторо ученика војвођанских средњих школа, а друго и треће место освојили су Ивана Вишковић (Електротрехничка и грађевинска школа, Зрењанин) и Данијела Ранђеловић (Медицинска школа “7. април”, Нови Сад), а троје првопласираних учествоваће на Републичком такмичењу из Социологије 23. марта у Обреновцу.

Такмичење су организовали Српско социолошко друштво и домаћин такмичења  Одсек за социологију Филозофског факултета у Новом Саду. О најбољима је одлучивао жири у саставу: доц. др Душан Ристић, доц. др Ана Пајванчић Цизељ и мср Милена Којић. У Организационом одбору били су: доц. др Снежана Стојшин, доц. др Марица Шљукић и доц. др Душан Ристић.

На Регионалном такмичењу учествовали су још: Милица Јоцић и Реља Михић (Зрењанинска гимназија), Теодора Васиљевић ( Гимназија “Вељко Петровић”, Сомбор), Ненад Васиљчин (Трговинска школа “Паја Маргановић”, Панчево), Ивана Симић (Економска школа “9. мај”, Сремска Митровица), Леа Борбељ (Сенћанска гимназија), Василије Зорић ( Гимназија “Никола Тесла”, Апатин),  Теодора Михајловић и Ивана Грујић ( Хемијско-медицинска школа, Вршац) и Марија Смиљански (ХПТШ “Урош Предић”, Зрењанин).

Сви ученици и професори награђени су комплетима стручних књига.

С. С.

EUR/RSD 117.5870
Најновије вести