Нинине мустре: Вода наша насушна

Узмеш чашу, отвориш славину и вода потече. Шта ту има чудно? Воде има на све стране и на претек, па зашто бисмо уопште о њој размишљали или писали? Тако ми који живимо у „цивилизованим“ деловима ове

наше планете доживљавамо воду. И мало нам већ иду на живце сви они паметњаковићи који од тако једне најобичније ствари као што је вода, упорно праве неку чудесну појаву вредну пажње, истраживања и дубоког промишљања. Кад ти је нешто испред носа свакодневно, имаш тенденцију да то престанеш да примећујеш, узимаш га здраво за готово и једноставно те не занима.

У случају воде, то је озбиљан животни промашај. Не кажем да ће нешто трагично да се деси ако не примећујемо воду, али ако своју пажњу усмеримо на воду на прави начин, можемо чуда да стварамо. Да, чуда! Чињеница је да је вода учесник свих постојећих процеса на овој планети. Од облика рељефа планете, преко стварања руда и минерала, до сложених биохемијских реакција у свим живим организмима, нема појаве у којој вода не учествује у неком од својих облика.

На нашој планети не постоји ни једна материја која је у једном случају тако животворна, а у другом тако деструктивна, као што је вода. Последњих пар деценија истраживања воде нису нам донела прецизне одговоре „како то вода ради“, али су нам показала да је утицај воде на све што постоји огроман, а што је још необичније, да је наш утицај на воду једнаког интензитета, уз један озбиљан проблем: ми на воду утичемо, па утичемо, али на жалост тај утицај је у главном несвестан. Свесним програмирањем воде, бавио се до своје недавне смрти јапански научник Масаро Емото.

Он је научно доказао и снимцима поткрепио резултате свесног „програмирања“ воде. Писао је речи и папириће са њима лепио на посуде воде, затим је ту воду замрзавао и микроскопски снимао њене кристале. Ти су кристали у зависности од појмова којима су биле изложене посуде, попримали потпуно различите облике. Лепе и правилне облике у случају пријатних појмова (попут појмова „љубав“, „захвалност“), а неправилне и на око „ружне“ облике у случају непријатних појмова (попут „бес“, „мржња“). Временом се схватило да утицај не врши реч сама по себи, него емоција коју читање и примећивање тог појма поседује.

Наша осећања су врло снажне вибрације које на невидљивом, енергетском нивоу „дрмају“ и преобликују сваку материју у нашем окружењу, а поготово утичу на најпријемчивију материју која прожима све, апсолутно све на овој планети – воду! Та вода, даље кружећи у свим својим облицима кроз све што постоји, а посебно кроз наша тела, јер се састоје већином од воде, преноси те облике које је попримила и утиче на нашу стварност, на наше здравље и на расположење.

Само један од примера до којих се дошло је да се у оним крајевима света где се много псује и грди, највише и ратује и најчешће се догађају разне природне непогоде. Када најзад постанемо тога свесни, онда ћемо се захвалити на сваком гутљају воде, свакој ћемо чаши упутити осмех и љубав, при сваком туширању ћемо свесно са себе спирати не само прљавштину него и све непријатне и негативне осећаје, (у ствари вибрације) и тако чистити како своје физичко тело, тако и онај невидљиви део нашег бића – своја осећања, емоције и мисли. Вода је за живот неопходна, а као алат за побољшање тог живота, врло је погодна.

Нина Мартиновић Армбрустер
ninamartinovic.com

EUR/RSD 118.3742
Најновије вести