Од Новог Сада до Врања - два милиона динара за сигурне куће у Србији

И после глобалне кампање “16 дана активизма против насиља над женама”, Mozzart наставио хуману мисију помоћи жртвама
3
Фото: Mozzart

Борба против насиља над женама не траје само током глобалне кампање “16 дана активизма”. Компанија Mozzart је у овом периоду за сваки одигран тикет на коме се налази барем један пар са женским тимовима, увећавала фонд за помоћ Сигурним кућама у Србији. Али, ширење поруке “стоп насиљу над женама” се наставило и после новембра.

Поготово током празника, када су установама које збрињавају жртве широм Србије уручене вредне донације из ове акције – укупно два милиона динара је прикупљено од племенитих листића.

И овога пута су заједно са Mozzartом у тиму заиграли познати спортисти, клубови, репрезентације... Акцију су, стављањем црвене тачке на образ, подржали одбојкашица Тијана Бошковић, а затим и фудбалери Звезде, Радничког, Напретка, Спартака, на крају и одбојкаши Војводине и Звезде у првенственом дербију. Кошаркаши Србије и Летоније су на квалификациони меч изашли у мајицама “Stop violence against woman”.

Играчи су за то време типовали на женски спорт и на крају је фонд од два милиона динара расподељен на четири Сигурне куће: у Новом Саду, Нишу, Врању и Прибоју.

Тако је тренер ОК Војводина Слободан Бошкан уручио донацију представницима ове установе, заједно са заменицом председнице Скупштине Града Новог Сада Кристином Караић, као и одборницама новосадског парламента Мирјаном Василић, Сањом Драшко и Јеленом Кешељ.

Фото: Mozzart

„Велика нам је част и задовољство сто смо имали прилике да будемо део ове приче. Овакве акције су потребне читаве године, а ОК Војводина се труди да увек буде на услузи онима којима је помоћ потребна! Искрене цеститке Mozzartу на хуманитарном раду и помоћи коју пружа многима“, нагласио је Бошкан.

Представници Mozzartа су потом заједно са Душицом Давидовић, заменицом градоначелнице Ниша и познатим суграђанином и водитељем РТС-а Стефаном Поповићем, посетили Сигурну кућу у Нишу, која има велике планове за ову годину.

 “Овакве акције су веома значајне, јер се шаље порука да неко мисли на жене жртве насиља. Mozzart годинама помаже Сигурне куће широм Србије. Донацију ћемо искористити за уређење простора приземног дела нашег објекта, за отварање саветовалишта за децу жртве насиља. Циљ нам је да помогнемо свим тим малишанима који нису имали срећно и безбрижно детињство, већ су доживели тешке трауме. Желимо да радимо са том децом и пружимо им терапеутске услуге, као и саветодавне за родитеље”, истакла је Соња Шкекић, директорка Сигурне куће.

У Новом Саду и у Нишу, најмлађи штићеници добили су новогодишње пакетиће, а из компаније Mozzart поручују да ће наставити континуирану борбу против насиља над женама и да ће још више подизати свест о овом глобалном проблему. Увек у сарадњи са надлежним институцијама, установама и познатима.

EUR/RSD 117.5844
Најновије вести