Патријарх Порфирије примио амбасадора САД Годфрија и апостолског нунција Слуцијана Суријанија

БЕОГРАД: Патријарх Порфирије примио је данас у Патријаршијској резиденцији Ентонија Годфрија, амбасадора САД у Србији, који му је честитао устоличење у трон поглавара Српске Православне Цркве и пожелео му добро здравље и успех у духовном старању за народ.
patrijarh1
Фото: Танјуг (видео)

Патријарх је захвалио на честиткама и лепим желама, нагласивши да цени напоре амбасадора Годфрија на унапређењу српско-америчких односа.

Пријему су присуствовали викарни Епископ ремезијански Стефан, политички саветник Амбасаде Мајкл Келехер, политички секретар Амбасаде Томас Ли и шеф Кабинета Патријарха ђакон Александар Прашчевић.

Патријарх Порфирије је данас у Патријаршијској резиденцији примио и надбискупа Лучијана Суријанија, апостолског нунција у Србији и пожелео му добродошлицу, те захвалио на присуству устоличењу у трон поглавара СПЦ.

Фото: Танјуг (видео)

Захваљујући на пријему и гостопримству које ужива у Србији, надбискуп Суријани је Патријарху уручио честитку и поклон Папе Фрање.

Патријарх је замолио апостолског нунција да Папи пренесе његову благодарност на честиткама и добрим жељама, а посебно на спремности да по различитим питањима отвара, подржи и негује дијалог са Православном Црквом у целини, као и са СПЦ.

Саговорници су се сагласили да једнаки изазови и искушења који су претња не само вредностима које су у темељу данашње Европе и света, него и људском достојанству, стоје пред свим хришћанима и да као такви захтевају сагледавања, промишљања и прегнућа свих.

Пријему су присуствовали викарни Епископ ремезијански Стефан, секретар Апостолске нунцијатуре дон Александар Нинковић и шеф Кабинета Патријарха српског ђакон Александар Прашчевић.

EUR/RSD 117.2745
Најновије вести