Полицајци и ватрогасци помагали грађанима угроженим последицама снажног невремена

Припадници Министарства унутрашњих послова у поподневним и вечерњим сатима помагали су суграђанима, угроженим последицама снажног невремена које је u уторак погодило Србију.
1
Фото: МУП Србије

Припадници Сектора за ванредне ситуације на територији целе земље имали су 91 интервенцију, од тога 20 пожара, од којих је већина била проузрокована ударом грома и то у Београду, Краљеву и Сјеници.

Сви пожари су угашени, а повређених лица није било. Из поплављених објеката и возила ватрогасци су спасили 10 особа. У свим интервенцијама било је ангажовано око 230 ватрогасаца спасилаца, 100 возила и 33 пумпе за црпљење воде.

Фото: МУП Србије

Припадници Сектора за ванредне ситуације интервенисали су и на црпљењу воде из објеката у Београду, Крушевцу и Ивањици, а у току су интервенције у
Крушевцу, Панчеву и Београду. На санирању последица снажног невремена које је у погодило Београд било је ангажовано више од 160 полицијских службеника, из различитих организационих јединица Интервентне јединице, Полицијске бригаде, полицијских станица и ватрогасци спасиоци.

Из угрожених делова града, међу којима су најугроженији били Нови Београд, Бежанијска Коса и Земун, посебно насеља Плави хоризонти и Бачки Иловик евакуисано је више од 30 особа, од чега је само из Бачког Иловика евакуисано седам.
Полицијски службеници у свим деловима града помагали су својим суграђанима који су због водене бујице настале услед невремена остали у аутомобилима и аутобусима. Више од 100 особа извучено је из аутомобила и аутобуса, као и неколико аутобуса и око 50 аутомобила извучено је из воде.

Ватрогасци спасиоци у престоници су имали 78 интервенција, од чега је 18 било на гашењу пожара, изазваних претежно ударом грома.

EUR/RSD 117.3079
Најновије вести