Превенција и едукација подстицај раду

У организацији Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице одржан је стручни скуп

“Инспекцијски надзор у установама образовања и васпитања у школској 2016/17. години”.

Заменик покрајинског секретара Милан Ковачевић истакао је важност размене искуства оних који учествују у образовно-васпитном процесу, док је помоћница покрајинског секретара за образовање Биљана Кашерић нагласила да је неопходно отворено разговарати о проблемима који се јављају приликом инспекцијског надзора у установама образовања, као и начинима њиховог решавања.

Домаћин скупа секретаријата, др Драган Граховац, начелник покрајинске просветне инспекције, истакао је да просветни инспектори превенцијом и едукацијом могу да подстакну рад образовних установа, те да је за то неопходна претходна припрема и просветних инспектора и образовних установа.
Ова два аспекта управо су и била теме стручног скупа, а закључак је да просветни инспектори, ради ефикасности редовних инспекцијских надзора који започињу после 20. септембра, треба да благовремено доставе установама документацију која ће бити предмет инспекцијског надзора по контролним листама.

 

EUR/RSD 118.5465
Најновије вести