Пројекти од заједничког интереса

Подсекретар покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш и помоћница покрајинског секретара

 за образовање Биљана Кашерић, у Покрајинској влади примили су делегацију студената Педагошке академије Циришког универзитета.

Двадесетак будућих васпитача, учитеља и наставника, предвођених професорком Радмилом Бликеншторфер из Цириха, учесници су пројекта “Студијски боравак студената у Србији и Црној Гори”, чији је један од носилаца Основна школа “Петефи Шандор” из Новог Сада.Подсекретар је истакао значај иницијатива школа на територији Војводине, усмерених на међусобно повезивање и реализацију пројеката од заједничког интереса.

- Овакви пројекти који омогућавају студијски боравак ученика или студената из иностранства доприносе и бољем увиду у начин живота, културу и друге особености једне средине. С друге стране, они подстичу међусобно упознавање младих људи, неговање пријатељстава и изградњу будућих веза на основу обостраних интереса – рекао је Сакалаш. - Покрајински секретаријат ће наставити да охрабрује стварање оваквих облика сарадње између школа у покрајини и школа у земљама у окружењу и шире.

Помоћница за образовање Биљана Кашерић упознала је швајцарске студенте с образовно-васпитним системом на територији Војводине и прихватила предлог професорке Радмиле Бликеншторфер за размену искустава у сфери образовања.Студенти Педагошке академије Циришког универзитета представили су  образовно-педагошки рад Циришког кантона, распитујући се о предностима и манама нашег образовног система.

  В. Ц.
 

EUR/RSD 118.5465
Најновије вести