Путеви Србије: На пут никако без зимске опреме

БЕОГРАД: Путеви Србије саветују возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање да возе опрезно и пажљиво.
saobracaj kamioni
Фото: Tanjug (D. Aničić, ilustracija)

Упозоравају на измене у режиму саобраћаја на појединим деоницама, па тако на аутопуту Е-75 од петље Сурчин према петљи Остружница наводе да ће сутра од 10 до 16 часова због радова на санацији коловоза у смеру смер Београд - Ниш саобраћај да се само одвија претицајном траком.

На Обилазници око Београда од петлие Београд до петлие Батајница до 10. фебруара од 8 до 17 часова трају радови у оба смера, а саобраћај се због тога одвија возном и претицајном траком.

На наплатним станицама на аутопутевима нема задржавања возила, а према информацијама Управе граничне полиције у 17.20 часова на граничном прелазу Хоргош, на излазу из земље задржавање за теретна моторна возила је 90 минута.

На Калебији теретна возила чекају 120 минута, на Батровцима 240 минута, а на прелазу Шид 180 минута.

Јак ветар отежава вожњу у појединим крајевима Србије

Јак ветар и даље у појединим крајевима Србије отежава вожњу, а посебно возачима који управљају возилима са приколицом, теретним возилима и аутобусима, саопштено је вечерас из Ауто-мото савеза Србије (АМС С).

Из АМС С подсећају да према информацијама РХМЗ, у планинским пределима југозападне и југоисточне Србије очекује се још понегде снег са тенденцијом престанка падавина, а услед јаког ветра очекује се и стварање снежних наноса.

У овим крајевима прави зимски услови вожње могу донети повремено успорену вожњу.

EUR/RSD 117.3811
Најновије вести