Само снажне жене могу бити економски независне

Директорка Покрајинског завода за равноправност полова Диана Миловић са сарадницима од 24.јануара до 8.себруара обавила је разговоре са пет Националних савета националних мањина:

 хрватским, словачким, румунским, русинским и мађарским, у намери да подстиче и едукује жене припаднице националних заједница у Војводини. Наиме, процењено је да су управо жене припаднице националних заједница у Војводини двоструко маргинализоване и да им треба посветити посебну пажњу.

Циљ разговора, како је обласнила Диана Миловић, је да се у сарадњи са њиховим матичним земљама успостави сарадња у смислу оснаживања жена, које ће као такве постати додатно мотивисане за своје лично усавршавање и економску независност. - Наишли смо на отворена врата и жељу да овај програм успе, уз напомену да ћемо, уколико се покаже као добар, наставити с проналажењем и других, економски исплативих начина, како бисмо пробудили предузетничку савест код припадница националних мањина у Војводини и тиме их на квалитетан начин интегрисали у друштво . веома је добро што смо код свих њих наишли на одличан пријем у смислу жеље и воље да се заиста нешто учини како би припаднице њихових националних мањина добиле третман какав заслужују – оценила је Диана Миловић.

До 20. фебруара од свих Националних савета, додаје, очекује се повратна информација о идеји коју је покренуо Покрајински завод за равноправност полова, од којих ће најбоље бити преточене у пројекат на коме ће се заједно радити. У рад ће бити укључен Покрајински завод за равноправност полова и матичне земље припаднице националних мањина.

- Видимо то као неку врсту моста између Покрајинске владе и влада њихових матичних земаља, јер положај жена је веома битан сегмент положаја друштва у целини – сматра Диана Маловић.

Љ. Малешевић
 

EUR/RSD 118.4779
Најновије вести