Тиодоровић: Број хоспитализованих указује да је делта сој доминантан

БЕОГРАД: Епидемиолог и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић изјавио је да све указује на то да имамо доминантан делта сој корона вируса и да ће он јачати, а то показује мањи прилив пацијената у болницама.
tiodorovic yt
Фото: Youtube Printscreen

Тиодоровић је за РТС рекао да се очекивало да по повратку грађана са одмора дође до повећања броја позитивних на корона вирус. Према његовим речима, неопходна је озбиљност, али је ситуација ипак под контролом.

У целој земљи имамо мањи број хоспитализованих. Мислим да треба да будемо опрезни, али нема места паници. Људи који се враћају са летовања морају да се посвете себи и да се контролишу, нагласио је Тиодоровић.

Рекао је да не верује да ће се уводити контролни пи-си-ар код грађана који се враћају са одмора у земљу и додао да грађани могу да уђу у земљу и ако су позитивни на корона вирус.

Тидоровић је навео да смо близу одлуке о обавезној вакцинацији за здравствене раднике.

Препорука вакцинације је у најбољој намери за здравствене раднике, просветне раднике и васпитаче у вртићима како би заштитили и њихово здравље, али и здравље њихових ученика и пацијената, истакао је Тиодоровић.

Очекује да ће број вакцинисаних почети да расте када људи виде да се број оболелих поново повећава. Указао је да је циљ да се покуша уз пуно напора да школска година тече регуларно, а да се онлајн настава примењује само локално.

Имамо договор до сада, да ако пређемо 500 новооболелих на дневном нивоу да треба размишљати о новим мерама, а изнад 1.000 ће се ограничавати окупљања, истакао је Тиодоровић.

EUR/RSD 117.3216
Најновије вести