У школским клупама 50 деце миграната

Школу у Србији похађа 50 деце миграната, а према подацима Уницефа тренутно има око 2.100 деце, узраста од шест до 18 година, којима је потребно образовање,

речено је  на састанку министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића и директора Уницефа у Србији Мишела Сен Лоа.

Шарчевић је изјавио да је веома важно обезбедити везу између онога што су деца миграната учила и онога што би требало да знају и додао да су највећи изазови у образовању кратак боравак у Србији и распоређеност деце у 17 различитих центара.

Сен Ло је рекао да је током посете Кањижи сазнао да је чак 90 одсто мигрантских породица вољно да децу пошаље у школу, јер је страх од новог и непознатог превазиђен.

- Реакције заједнице, породица и школског система у Србији су веома позитивне, тиме је још једном показано људско лице ваше земље када је реч о односу према избеглицама- рекао је Сен Ло и даодао да је за потребе образовања деце миграната Европска унија спремна да пружи финансијску помоћ Министарству просвете, док је Уницеф спреман да пружи техничку подршку при писању пројеката у сарадњи са Секретаријатом за избеглице.

EUR/RSD 118.4356
Најновије вести