Удовичић у Бечеју: Млади су извор идеја

БЕЧЕЈ: Министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је, приликом отварања нових просторија Канцеларије за младе у Бечеју, да је Србија успоставила делотворан механизам за активно учешће младих у свим сегментима процеса доношења одлука.
udovicic1
Фото: TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bg

Драго ми је да сам овде у најстаријој Канцеларији за младе у Србији којој смо и ми мало помогли да се преселе у нови простор, у којем ће моћи да развијају идеје и предлажу пројекте. А држава ће помоћи да их реализују и створе себи у својим заједницама боље место за живот , изјавио је Удовичић.

Министар омладине и спорта након отварања Канцеларије за младе обишао је и Бачко Градиште и посетио ОШ „Светозар Марковић” и ФК „Војводина” који се такмичи у Војвођанској фудбалској лиги "Север".

Удовичић је школи уручио нове кошеве, голове и 40 лопти за колектицне спортове.

Изјавио је да ће Министарство наставити са акцијама опремања школа новим спортским реквизитима и бесплатним спортом за основце два пута недељно, али да се планира и нова, којом се предвиђа вежбање у двориштима бар 10 минута дневно.

"Војводини" из Бачког Градишта министар је донео дресове за млађе категорије јер су локални клубови, каже, важни за развој деце.

Када је реч о спортским колективима у малим срединама, министар каже да ће држава помоћи колико може, али да некада није најважнија финансијска подршка, већ асистенција за решавање имовинско-правних, административних и бројних других проблема и да је зато важно да посети што више локалних клубова како би чуо са којим се проблемима суочавају.

Поред челника општине Бечеј, отварању Канцеларије за младе и обиласку Бачког Градишта присуствовао је и Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести