Зрењанинка Јелена Сабљић доноси светски тренд: Бар тренинг - спој балета и јоге

Од маја ће и Зрењанинци бити у прилици да се посвете „бар тренинзима“, иновативној техници која даје брзе резултате и која у западним земљама постаје све популарнија.
jelena sabljic
Фото: Приватна архива

Заслужна за то је њихова млада суграђанка Јелена Сабљић, која је две године радила у Бечу као гостујући бар тренер. Она је одлучила да знање стечено у Европи пренесе вежбачима у Зрењанину и каже да је искрено узбуђена због тога. Укратко - бар тренинг је пилатес базиран на елементима балета и јоге.

- Бар тренинг се фокусира на снагу, кардио и флексибилност, односно на мале покрете који резултирају великим променама. Позивам суграђане да испробају бар тренинг, зато што је свако способан за то, без обзира на грађу тела, старосну доб, пол, ниво кондиције... Без обзира чак и на то да ли сте имали претходног искуства у плесу или не. Све док можете да се држите за балетски штап, можете и да тренирате – кроз осмех прича Јелена Сабљић.

Она би волела да ова врста тренинга заживи у граду на Бегеју зато што је, како истиче, у питању иновативна техника која даје брзе резултате.

- Запад је луд за овим, а наглашавам да и труднице могу да тренирају. Постоји посебан програм за њих. Тренинзи су најмање двапут недељно, а може и до пет пута седмично, и трају по сат времена – истиче наша саговорница.

Бар балет боди студио, који се налази у улици Цара Душана 1, бавиће се и савременим балетом и јогом.

- Препоручујем да се деца већ од треће године почну бавити балетом, зато што је он добар за изградњу тела и правилног држања, за развој координације, а учи вас и лепим манирима – истиче Јелена Сабљић.

Јелена је рођена 1994. године у Зрењанину. Балетом је почела да се бави са четири године. У Нови Сад се преселила 1999. а годину дана касније је уписала Балетску школу у том граду. Школу је завршила 2013. у класи професорке Добриле Новков. Кратко је плесала у Српском народном позоришту, пошто је њена одлука била да буде фриленс уметница. Такође је судила на интернационалним балетским такмичењима у Амстердаму, Бечу и Љорет де Мару. Тренутно ради као професорка у Балетској школи „Димитрије Парлић“, која у Зрењанину постоји 12 година, и коју похађају деца старости од 10 до 14 година.

Жељко Балабан

Ruzica
16.05.2021 • 14:35
Moja cerka je odlucila da se oproba u ovome i ja je podrzavam,samo ako su preduzete sve mere zastite od ove posasti.Dovoljno je sa moje strane sto brinem da nosi masku,drzi distancu i pije vitamine za jacanje imuniteta i reishi kapsule.podrzavam mlade u svemu sto je dobro.
EUR/RSD 117.5784
Најновије вести