Тодорић поднео оставку на место председника НО Конзума

ЗАГРЕБ: Ивица Тодорић је данас поднео оставку на место председника Надзорног одбора (НО) Конзума, преноси портал Сеебиз.
konzum
Фото: Tanjug

У саопштењу, које је потписао Тодорић, наводи се да он од 10. априла, када је повереник хрватске владе преузео управљање Агрокором, ни на који начин није учествовао у било каквим радњама везаним за компанију.

"Потпуно сам свестан да не могу да учествујем и за мене је потпуно неприхватљиво да учествујем у било каквим управљачким, надзорним или било којим другим органима Агрокора. Од постојеће управе сам очекивао да ће у складу са Законом спровести све одлуке везане уз моја разрешења са свих управљачких, надзорних и осталих позиција, а у чему нисам лично желео да учествујем. Нисам могао да претпоставим да постојећа управа Агрокора не може кроз органе управљања да спроведе своје одлуке", пише у саопштењу.

Тодорић додаје да "насталу ситуацију види искључиво као резултат неуспелог договора постојеће управе с једним од дугогодишњих пословних партнера Агрокора".

"Будући да постојећа управа није решила ту ситуацију, иако има и могућност и одговорност за то, поднео сам оставку на место председника НО Конзума", навео је Тодорић.

Раније данас је Анте Рамљак, ванредни повереник хрватске владе за Агрокор, саопштио да Тодорић остаје председник Надзорног одбора Конзума, јер је против његовог опозива на данашњој скупштини тог предузећа гласао представник Аграм групације, која држи 25 одсто акција.

"Представници деоничара Аграм групације, која има 25 посто деоница, данас су, нажалост, гласали против опозива Ивице Тодорића", казао је Рамљак, а пренео је Пословни дневник. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести