Лазар Крстић партнер у „Мекинсију”

Бивши министар финансија Србије Лазар Крстић постао је партнер у глобалној консултантској фирми „Мекинси”, у којој је радио и пре доласка у Србију.Крстић се тако, после мање од

године у Немањиној 11, вратио у матичну кућу, само на знатно боље место.Генерални директор „Мекинсија” Доминик Бартон објавио је прошлог децембра да је фирма у 2015. изабрала 227 нових партнера, међу којима је и Крстић, који је сада стациониран у Женеви.

„Линкедин” профил најмлађег министра финансија којег је Србија имала, међутим, показује да је он за партнера изабран још у јануару 2015.
Будући да је Крстић у Србији поднео оставку у јулу 2014. и да је неко време после тога остао у Србији, јасно је да се у „Мекинси” вратио директно на вишу позицију.

Од 227 нових партнера, само 25 је, попут бившег министра, дошло с позиције изван „Мекинсија”.Пре кратког мандата у кабинету премијера Александра Вучића, Крстић је у „Мекинсију” био на позицији Ашоциате Принципал, степеник испод садашње функције. То је, ипак, велики степеник јер је, барем судећи по доступној биографији, Крстић на том положају провео више од пет година. С 31 годином он сада има само још један степеник на који може да се попне у својству консултанта у „Мекинсију”, а то је директорски ранг.

По извештајима водећих светских медија, директори у „Мекинсију” зарађују од милион долара годишње до три милиона, док „принципали” (партнерски ниво на којем је Крстић) углавном имају бар пола милиона долара.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести