Мировић: Да што више кинеских привредника дође у Србију

Председник Покрајинске владе Игор Мировић разговарао је данас са делегацијом Удружења кинеских привредника у Војводини

на чијем челу је председник тог удружења Цоу Ђунвеј о унапређењу сарадње Кине и Србије, а у оквиру тога и покрајине.

Они су указали на значај пријатељства и сарадње која постоји између две земље и остакли уверење да ће се ти односи још више развити у будућности и допринети реализацији конкретних пројеката.

Мировић је истакао да очекује да сарадња између две земље јача у свим областима и указао да су приоритетне активности покрајинске владе усмерене на привлачење инвестиција, долазак пословних партнера и запошљавање.

"Кина је наш значајан партнер што је доказано важним пословним резултатима за обе земље. То је охрабрујућа чињеница и важно је да што више кинеских привредника дође у Србију", рекао је Мировић додајући да имамо готове инфраструктурне пројекте, а посебно је указао на потенцијал који лежи у туризму.

Цоу Ђунвеј је истакао да традиционално пријатељство које одликује два народа представља добар основ за унапређење сарадње у привреди, научно-технолошком развоју и култури.

Истичући значај подршке коју су добили од Покрајине за њихово оснивање, представници Удружења кинеских привредника у Војводини и Конфучијевог института истакли су да је њихов циљ пружање доприноса на јачању свеукупне сарадње између Кине и Србије и Покрајине Војводине.

Осим поменутих области гости могућу сарадњу виде и на плану прерађивачке и ауто индустрије, а исказали су и велики интерес за сарадњу са српским предузећима и њихово присуство на кинеском тржишту.

Састанку је присуствовао и потпредседник покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић.
(Танјуг)
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести